пʼятниця, 24 березня 2017 19:40

Унікальний випадок: хлопчик і пес мають однакову хворобу

Автор: Instagram
  Картер Бленчерд перестав зневажати своє обличчя після того, як побачив пса Роуді
Картер Бленчерд перестав зневажати своє обличчя після того, як побачив пса Роуді

Картер Бленчерд із Арканзасу перестав ненавидіти своє обличчя завдяки псу Роуді. У хлопчика і собаки однакова хвороба - вітіліго (порушення пігментації шкіри, коли на окремих ділянках зникає пігмент меланін - Gazeta.ua).

Дитині було 5 років, коли у неї діагностували рідкісне шкірне захворювання. Хвороба прогресувала надто стрімко. Хлопчик став ненавидіти своє обличчя.

"Він ходив до школи, де було багато дітей, і його шкіра змінювалася на очах. Одного разу він сів до мене в машину і сказав, що ненавидить своє обличчя і те, як він виглядає", - розповідає Стефані, мати Картера.

Коли хлопчикові виповнилося 8 років, він дізнався про існування унікальної собаки: лабрадора-ретривера Роуді з хворобою вітіліго.

"Коли він дізнався про Роуді, він навіть пишається тим, що відрізняється від інших. Нормальна шкіра тепер здається йому "нудною".

Після того, як історію Картера розповіли в ЗМІ, анонімний благодійник пожертвував $ 5 тис., аби хлопчик разом з мамою змогли прилетіти в інше місто і побачити Роуді особисто. Це була неймовірно емоційна зустріч.

Автор: Instagram
  Картер Бленчерд перестав зневажати своє обличчя після того, як побачив пса Роуді
Картер Бленчерд перестав зневажати своє обличчя після того, як побачив пса Роуді

"Ми з першого погляду відчули себе однією сім'єю. Картер обіймав і грав з Роуді дві години поспіль", - говорить Стефані.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Світ не перестає дивувати дружба дітей і собак

Роуді 14 років, і його здоров'я залишає бажати кращого. Його господарі збирають гроші для обстеження і лікування лабрадора.

У маленького Абаша рідкісна хвороба - синдром Ваарденбурга. Як наслідок - у хлопчика особлива пігментація райдужки ока. Неймовірно красиві очі Абаша кольору неба заворожили інтернет.

Зараз ви читаєте новину «Унікальний випадок: хлопчик і пес мають однакову хворобу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути