субота, 04 лютого 2017 13:20

Світ вразило життя дітей сучасних ірландських кочівників
29

Фото: Jamie Johnson

У жовтні торік фотограф Джеймі Джонсон отримала доступ до відокремленої та закритої громади на ярмарку коней у Баллінасло, Ірландія.

Її чорно-білі знімки дають можливість заглянути у життя дітей ірландських мандрівників - сучасної кочової громади, яка сама себе називає пейві, а інші вважають цих людей ірландськими циганами.

Дівчинка курить іграшкову сигарету, підліток розмахує мачете, хлопчик із пластмасовою рушницею - ці кадри показують вільних і безтурботних мандрівних дітей. Фотографу вони здалися гордими людьми, які сильні у своїй вірі та віддані родині.

Фотографії розкривають особливості сімейного життя ірландських кочівників: зворушливі кадри, де дитину купають у тазу, мати, яка позує зі своїми трьома доньками, брат і сестра, що визирають з фургона.

"Вони сподіваються знайти хороших чоловіків для своїх доньок у рамках громади, щоб продовжити кочові традиції. Ця душевна, щедра і націлена на сімейність громада шукає кращого життя для своїх дітей і покладає на них великі надії", - говорить фотограф.

В Ірландії живе близько 25 тис. кочівників. Їх історія в культурі існує ще до появи кельтів. Представники громади зі всієї країни та з інших країн Європи приїжджають на ярмарок, аби торгувати цуценятами та кіньми. Ярмарок також є можливістю для підлітків познайомитися зі своїм майбутнім чоловіком або дружиною. На одній із фото дві дівчинки ретельно наносять одна одній макіяж, щоб бути на висоті, якщо вони раптом зустрінуть своє кохання.

"Громада намагається продовжувати культуру своїх сімей крізь покоління, розповідаючи чудові казки своїх дідусів і бабусь. Вони прагнуть до рівності і сподіваються, що наступне покоління позбудеться від жахливої упередженості, з якою ставляться до їхнього покоління", - говорить фотограф.

Дивіться знімки дітей кочової громади у нашій фотогалереї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У тропічному лісі знайшли невідоме плем`я

Пейві також живуть у Великобританії та США. Їх рідна мова - шелта, але вони говорять і по-англійськи. Питання походження цієї етнічної групи спірне, однак є докази, які вказують, що пейві жили в Ірландії ще до Середньовіччя.

Шведський фотожурналіст Фредрік Лернерід останні півтора року фотографував балетний клас в Кібері, провінції Найробі. Тут знаходяться найбільші нетрі у всій Африці. Діти танцюють балет, аби вирватися звідти.
Зараз ви читаєте новину «Світ вразило життя дітей сучасних ірландських кочівників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути