четвер, 21 грудня 2017 01:37

Сільський школяр відкрив власну студію краси
4

Маріо Флоря робить зачіску клієнтці у своїй студії краси. Відкрив її наприкінці жовтня
Фото: надане Маріо Флорею
Маріо Флоря робить зачіску клієнтці у своїй студії краси. Відкрив її наприкінці жовтня
Маріо Флоря відкрив студію краси на гроші, які збирав собі на айфон. Частину даламатір і позичили родич
Маріо Флоря відкрив студію краси на гроші, які збирав собі на айфон. Частину даламатір і позичили родич

16-річний Маріо Флоря з села Ванчиківці Новоселицького району Чернівецької області відкрив власну студію краси "Mario Studio". Працює щодня після уроків. Має близько 70 постійних клієнтів.

"Перукарською справою зацікавився в 7 класі. В інтернеті побачив відео з плетіння волосся. Купив манекен і почав тренуватися. Перша клієнтка була дівчина з нашого села. Заплатила 15 гривень. Робив зачіски випускницям. У 14 років зробив зачіску нареченій, її матері та сестрі з Чернівців. Заробив аж 600 гривень. Почали з'являтися нові клієнти. Хлопці зі школи насміхалися, що це дівчача професія. Перестали, коли зрозуміли, що це серйозно. В мене виникла ідея зі студією краси. Знайшов приміщення на 50 "квадратів". Закупив меблі, професійні інструменти, якісну косметику. Придумав логотип для банерів", - розповів Маріо кореспондентуGazeta.ua.

"Гроші на студію взяв із заощадження на айфон. Частину дала мама і позичили родичі. Борги потроху почав віддавати", - додав він.

Ціни за обслуговування в "Mario Studio" стартують від 200 грн.

"Зазвичай прислухаюся до побажань клієнтів. Але в кожну зачіску чи стрижку вношу щось своє. Клієнткам це подобається. Інколи повністю покладаються на мою фантазію. Можу кардинально змінити образ. Наприклад, русяве волосся пофарбувати помаранчевою фарбою. Але це не стосується тих, хто працює в офісі. Для таких клієнток краще підібрати натуральний колір. Планую ще облаштувати місце для візажиста. Щоб клієнтка зі студії виходила в повній красі", - поділився Маріо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 11-річний лучанин заробляє в день близько 300 гривень

"Сам буду постійно їздити на навчання і вдосконалюватися. Активно розпочну після закінчення школи. В майбутньому хочу тут відкрити салон краси, а потім - і в обласному центрі. Якщо не вдасться, поїду за кордон. Хоч цього робити не хочу, шкода своїх клієнтів. Маю надію, що задумане здійсниться в Україні", - додав перукар.

В селищі Бершадь, що у Вінницькій області двоє школярів затримали грабіжника, який обікрав їхню сусідку.

Зараз ви читаєте новину «Сільський школяр відкрив власну студію краси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути