Ексклюзиви
середа, 13 січня 2021 23:46

Психологиня порадила, як допомогти дітям пристосуватись до дистанційного навчання

Психологиня порадила, як допомогти дітям пристосуватись до дистанційного навчання
Дитину треба підтримати під час дистанційного навчання і створити необхідні умови. Фото: pixabay

Дистанційне навчання спричиняє стрес у більшості дітей і батьків.

Але його можна зробити таким, щоб час минув з користю та безболісно для усіх, пише lady.tochka.net.

Дитині треба створити спокійну обстановку. Це важливо, бо на ній відзеркалюється настрій дорослого та його ставлення до процесу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дітям треба дозволити понудьгувати - вчені

"Дуже важливо, щоб батьки налаштовували психологічно дітей на навчання. Діти, особливо в молодшому шкільному віці, сприймають навчання через призму сприйняття батьків. Якщо батьки ставляться до навчання: "О боже, це жах!", то будуть емоційні навантаження. Важливо видихнути й спокійно до цього ставитися, тоді й діти будуть це сприймати в ігровому форматі", – пояснила психологиня Юлія Святенко.

Аби робота була продуктивною, варто організувати систему мотивації, яка додасть дитині стимулу до навчання. Це можуть бути різні бонуси чи призи.

Також можна запровадити графік, який особливо буде корисним для дітей старшого шкільного віку. Підлітки повинні вміти організовувати свій робочий день, мати розпорядок дня і вміти організувати свій тайм-менеджмент. Дітям буде значно простіше навчатися, якщо дорослі разом з ними складуть розклад на тиждень.

Для дитини має бути багато вільного простору.

"Важливо щоб на робочому місці дитини не було нічого зайвого, на що вона може перемикатися", – каже Юлія Святенко.

Вона радить облаштувати окрему кімнату, де дитина може сидіти за столом, а не лежати на ліжку разом з ноутбуком. Якщо кімнати немає, то варто подбати, аби дитина навчалась сидячи.

Сміх допоможе знівелювати напруження за весь день та зблизитися з дитиною. Наприклад, можна подивитися разом якийсь кумедний ролик або коротенький мультик, який допоможе посміятися від душі. Навіть 5 хвилин такої психотерапії на день — зніме всю напругу дистанційного навчання.

Відновити навчання в школах Києва для учнів 1-4 класів закликав мер міста Віталій Кличко. За його словами, дистанційне навчання учнів молодших класів неефективне. Відповідне звернення він адресував до Міносвіти та уряду.

Зараз ви читаєте новину «Психологиня порадила, як допомогти дітям пристосуватись до дистанційного навчання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути