пʼятниця, 05 березня 2021 12:52

Порадили, як тренувати мовлення дитини з народження

Порадили, як тренувати мовлення дитини з народження
Треба активно розвивати мовлення 2-річної дитини. Фото: pixabay

Багатий словниковий запас у дитини вчить її бути комунікабельною та не соромитись знайомитися з близькими.

Також такі малюки виростають допитливими і батьки є для них авторитетом, який знає відповіді на всі запитання, пише 4mamas.

Саме тому, важливо робити усе, щоб мовлення в дитини стрімко розвивалось. Одним з важливих методів є спілкування з малюком від перших днів. Його можна починати ще з періоду вагітності і продовжувати після народження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чого батьки не повинні робити у процесі виховання

Фахівці радять починати спілкування ще зранку: привітатися до дитини, взяти на руки, пройтися квартирою, розповідати про все, що трапляється на очі, називати ці предмети, їхні кольори. Дитина звикне до батьківського голосу, а 6-місячною уже чітко зможе показувати пальчиком на певний предмет.

Треба активно розвивати мовлення 2-річної дитини. У такому віці вона може запам'ятати своє ім'я та прізвище, ім'я батьків та родичів, назви кольорів, рослин, тварин, транспорту та ще багато іншого. Вона вже може засвоїти узгодження часів і родів, вживати слова у правильній формі. Помилки в мовленні треба виправляти.

Можна також придумувати різні вправи. Наприклад, гуляючи у парку, зверніть увагу дитини на якийсь предмет, запитайте, якого він кольору. Розглядаючи картинки, опишіть кожну з них до дрібниць. Важливо при цьому не забути попросити малюка зробити те саме.

Діти, попри свою унікальність, дорослішають майже однаково. Тому у батьків часто існують самообмани щодо дітей. Одним з очікувань, які не варто плекати є те, що діти будуть дотримувати порад дорослих. Коли вони виростають, то стають вільними і самостійними людьми. До порад прислухатись можуть, але як чинити, вирішать самі.



Зараз ви читаєте новину «Порадили, як тренувати мовлення дитини з народження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути