середа, 25 липня 2018 01:35

Маєш бути розумною і милою: топ-5 фраз, які не можна говорити доньці

Маєш бути розумною і милою: топ-5 фраз, які не можна говорити доньці
Психологи забороняють батькам вимагати від доньки подобатися усім. Кажуть, це може призвести до психозів. Фото: Особлива

Всі мами хочуть для своїх дітей лише найкращого. Але інколи вони привносять у їхнє життя правила з минулого, які вже втратили свою актуальність. Щоб не позбавити доньку амбіцій і вберегти від проблем, слід запам'ятати кілька фраз, які вона не повинна чути.

БУДЬ РОЗУМНІШОЮ

Від дівчаток чекають лагідності та поступливості, адже це найзручніша позиція для вирішення дитячих конфліктів. Замість розібратися, хто винен, легше назвати того, хто поступився своєю думкою, розумнішим. Склався стереотип, що найчастіше це повинна робити дівчинка, пише Единственная.

В майбутньому такі правила відучать дитину відстоювати свою позицію. У школі вона може стати жертвою буллінгу, а у стосунках з чоловіками буде довго терпіти приниження.

СМИКАЄ ЗА КОСИЧКИ -ЗНАЧИТЬ, ПОДОБАЄШСЯ

Це найнебезпечніша установка, яку використовують мами, аби втішити доньку. По-перше, такими словами дівчинці нав'язується думка, що її біль і образа не мають значення, якщо вона подобається хлопчику. По-друге, їй прямо говорять, що насилля - це прояв любові. Дівчата, яким це часто казали у дитинстві, найчастіше стають жертвами домашнього насилля.

ЦЕ НЕ ДЛЯ ДІВЧАТОК

Футбольний м'яч, секція карате, порвані джинси, коротка стрижка: мами, які мріяли про принцесу в рожевій сукні, божеволіють, коли їхня донька раптово обере "хлопчачі" розваги. Та ми живемо у XXI ст, де вже немає нічого "не для дівчаток". Якщо змушувати дитину грати у ляльки і носити сукні, можна поселити у ній ненависть до своєї статі і розвинути депресію.

ТОБІ ТРЕБА СХУДНУТИ

Багато мам захоплені фітнесом і виглядають як моделі з обкладинок глянцевих журналів. Але юним леді це ні до чого. Дитячий організм лише формується, і милі щічки чи невеликий живіт після літа у бабусі - цілком нормальне явище. Якщо ж донька дійсно має зайву вагу, треба звернутися до лікаря, а не змушувати її схуднути за допомогою сили волі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як розлучення впливає на психіку дитини

БУДЬ МИЛОЮ

Дівчинка повинна всім подобатися - вважають більшість матусь. Але дитина, доки росте і розвивається, має право бути різною, проявляти максимальний спектр емоцій і точно - не ставитися до всіх однаково добре. Виховання - це прекрасно, але нав'язливе бажання подобатися всім приведе до психозів і розчарувань у дорослому житті.

Британські психологи випустили підручник із виховання дітей. У ньому - список фраз, які не можна казати дітям

Зараз ви читаєте новину «Маєш бути розумною і милою: топ-5 фраз, які не можна говорити доньці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути