Ексклюзиви
середа, 12 вересня 2018 18:46

Як виховати цілеспрямовану дитину

Як виховати цілеспрямовану дитину
Батьки часто прагнуть навчити дитину бути цілеспрямованою. Фото: allWomens

Батьки часто прагнуть навчити дитину бути цілеспрямованою.

Не варто бути занадто впевненими в тому, що вам одразу удасться домогтися від дитини високої успішності. Gazeta.ua підготувала добірку порад, які допоможуть з цим.

Чітко поясніть ідею цілеспрямованості

Для початку потрібно спостерігати за дитиною. Можливо, вона вже визначила цілі в тій чи іншій сфері. Наприклад, якщо батьки бачать, що підліток відкладає гроші на комп'ютерну гру, пояснити йому, які кроки він повинен зробити для її придбання.

Право вибору

Часто батьки ставлять цілі замість дитини. Цього робити не можна. Найкраще дати дитині змогу самостійно вирішити, яких цілей вона хоче досягти. Потім допомогти їй скласти план досягнення бажаного. У деяких випадках потрібно більше допомоги батьків в цьому процесі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТОП-5 фраз для виховання щасливої дитини

Покажіть дитині, як досягти мети

Дорослі краще знають, як досягати поставленої мети. Тому вам варто залучати дитину до процесу постановки батьківських особистих цілей, щоб показати, як це працює. Наприклад, батько хоче закласти сад біля будинку. Потрібно дозволити дитині взяти участь у всіх етапах досягнення цієї мети – від вибору дерев до їх садіння.

Будьте реалістами

Діти часто недооцінюють, наскільки складним може бути досягнення мети. Тому вони відчувають фрустрацію й розчарування при найменшій невдачі. Наприклад, якщо дитина захоче навчитися грати на гитарі, потрібно її мотивувати, але не втрачати зв'язку з реальністю. Варто визначити, які труднощі можуть виникнути в процесі, чим доведеться пожертвувати для досягнення цієї мети. Батьківське завдання полягає не в тому, щоб показати дитині, як важко досягти мети, а продемонструвати серйозність справи.

Визнайте зусилля дитини

Коли дитина ставить цілі й докладає зусилля для їх досягнення, не потрібно забувати її хвалити.

85% щастя в житті приносять стосунки з оточуючими. Відкритих людей з позитивною психологічною установкою приймають за своїх. Батькам украй важливо навчити дитину позитивної поведінки, оскільки це допоможе їй у майбутньому досягти життєвого успіху.

Зараз ви читаєте новину «Як виховати цілеспрямовану дитину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути