понеділок, 06 лютого 2017 15:00

Хлопчик-"чаклун", якого торік батьки викинули на вулицю, пішов до школи
14

Автор: Facebook
 

Анья Ріннгрен Ловен, співробітниця гуманітарного фонду із Данії разом зі своїм чоловіком, торік врятували у Нігерії хлопчика. Хвора виснажена дитина падала з ніг від голоду, блукала вулицями вісім місяців. Волонтери назвали малюка Хоуп (від англ. Hope - Надія).

Автор: Facebook
 

Батьки звинуватили хлопчика у чаклунстві і викинули на вулицю.

"Я вирішила назвати його Хоуп, бо ми всі дуже сподіваємося, що він виживе. Він був покинутий у селі, голий, самотній і при смерті", - писала Ловен за два дні після того, як хлопчика врятували.

Автор: Facebook
 

Щороку кількість покинутих дітей у Нігерії збільшується: батьки виганяють малюків і залишають напризволяще, вважаючи їх чаклунами. Ловен виклала фотографію, де вона поїть водою маленького Хоупа, щоб привернути увагу до цієї серйозної проблеми і зібрати кошти на лікування та реабілітацію хлопчика. Знімок розійшовся соцмережами й історія Хоупа швидко облетіла весь світ. Нині пройшло більше року з моменту першої фотографії: 3-річного хлопчика не впізнати.

Автор: Facebook
 

"Сьогодні рівно рік із моменту, коли світ дізнався про маленького хлопчика на ім'я Хоуп. Цього тижня Хоуп піде до школи. Як бачите, він швидко росте. Це симпатичний, здоровий і дуже радісний малюк", - написала Анья на своїй сторінці в Facebook 30 січня.

Автор: Facebook
 

На новому знімку Хоуп у червоній кофтині, білих кросівках і з чорним рюкзаком п'є воду з пляшки, як він це робив торік. Здоровий вигляд хлопчика виявився приємним сюрпризом для тих, хто впізнав його історію.

Автор: Facebook
 
Автор: Facebook
 
Автор: Facebook
 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порятунок року: ТОП-5 випадків

Нині Хоуп разом з іншими 35 дітьми живе в дитячому будинку, яким керує Анья Ловен та її чоловік Девід Еммануель Умем, у місті Екет в Нігерії. Тут допомагають десяткам таких дітей, як Хоуп, яких власні батьки вигнали на вулицю. У 2009 році борці з жорстокою традицією повідомляли про те, що за 10 років у двох із 36 нігерійських провінцій близько 15 тис. дітей звинуватили у чаклунстві і близько тисячі були вбиті.

Автор: Facebook
 
Автор: Facebook
 
Завдяки тисячам людей з усього світу, які зробили пожертви фонду ACAEDF, від імені Хоупа Анья Ловен змогла взяти участь у відкритті клініки, яка допомагає багатьом іншим дітям, звинуваченим у чаклунстві. Організація також придбала земельну ділянку, яку назвали "Земля надії". Тут побудують новий дитячий притулок, який буде захищати покинутих хлопчиків і дівчаток.
Зараз ви читаєте новину «Хлопчик-"чаклун", якого торік батьки викинули на вулицю, пішов до школи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути