вівторок, 11 серпня 2020 23:46

Що робити, щоб тривожність дитини була меншою

Що робити, щоб тривожність дитини була меншою
Випробуванням для сімей по всьому світу стали пандемія та карантин. Фото: pixabay

Діти набагато вразливіші до стресу і смутку, ніж дорослі, тому їм також важко впоратись з тривогою.

Батькам важливо вміти підтримати малят та допомогти зрозуміти ситуацію, яка викликала переживання. Щоб зменшити тривожність дітей варто дотримуватись всього чотирьох кроків, пише "Освіторія".

Випробуванням для сімей по всьому світу стали пандемія та карантин. Попри те, що Covid-19 – це значно більша загроза для людей дорослого та похилого віку, діти, які не перебувають у зоні ризику, переживають спалах смертельного вірусу не менш емоційно. В психологічному плані малюки – найвразливіші, тому будь-які переживання батьків провокують посилену тривожність у їхніх дітей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як діяти, коли дитина не хоче ходити в садок

Щоб зменшити вплив негативної інформації на дітей та уникнути тривожного розладу, слід дотримуватись формули з чотирьох кроків: "Проявити – дати час – знайти місце – видалити".

Допоможіть дітям виразити свій смуток чи тривогу, знайшовши потрібні слова. Запитайте, що їх турбує чи чого не вистачає. Будьте терплячі та лагідні з ними. Забудьте про фрази, як: "Думай позитивно", "Що ми можемо з цим зробити?! Такі обставини" або "Тримай себе в руках". Будьте чесними.

Також не уникайте дитячого смутку. Нехай малюк повністю відчує це без ваших суджень. Коментарі батьків лише загострюють цінність втраченого. Дозвольте дітям повністю проявити почуття, а для цього потрібен час.

Важливо допомогти дитині зрозуміти, де розташована тривога в її тілі. Наприклад, від переживання може стискатися горло або щемити душу. Тоді варто влаштувати релаксацію – глибоко дихати чи зайнятись йогою, щоб нормалізувати емоційний стан, або ж порвати папір на клаптики.

Допоможіть дітям відвернути увагу та думки від переживань завдяки улюбленим заняттям. Таким рятівником може стати спорт, малювання чи інший вид творчості.

Наскільки легко діти можуть поширювати застуду, настільки й можуть передавати коронавірус. Дітям насамперед потрібно використовувати засоби захисту від коронавірусу, заявив колишній професор Гарвардської медичної школи Вільям Хазелтін каналу CNN.Вчений впевнений, що коронавірус застовує той самий рецептор у носових проходах, що і один із вірусів застуди. Це просто вірус застуди, який теж вбиває.

Зараз ви читаєте новину «Що робити, щоб тривожність дитини була меншою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути