вівторок, 04 жовтня 2016 22:43

Як зробити ідеальний кадр з малюком: 5 важливих порад

Автор: http://alwaysbusymama.com/
 

Молоді батьки постійно роблять знімки своїх улюблених малюків. Але не завжди ці кадри виходять вдалими. Знімати дитину на камеру смартфона дуже складно. Малюк постійно в русі і не завжди готовий до чергової фотосесії.

Показуючи галерею друзям, ви не бачите в їх очах захоплення, а завантажуючи фото малюка в соцмережі, не отримуєте стільки лайків, як це буває, наприклад, з вашим супер-фотогенічним котом. Найчастіше проблема в якості, ракурсі та антуражі фото.

Список хитрощів, якими користуються професійні фотографи та Insta-блогери, пропонує alwaysbusymama

1. Знімайте серію

Дитина завжди рухлива і так і норовить втекти з кадру. Фотографувати малюка, особливо якщо ви це робите приховано, краще в режимі серійної зйомки. Ця функція є в багатьох смартфонах. Досить один раз натиснути на кнопку спуску, і у вас вже є з десяток фотографій. Одна з них точно вийде вдалою. При серійній зйомці не трусіть смартфон (найкраще, якщо ви знайдете опору руці, що тримає гаджет) і робіть кадрування з запасом, щоб об'єкт зйомки не зник з кадру в самий розпал.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 14 ідей, як перетворити дитячий сніданок на свято

2. Користуйтеся спалахом розумно

Спалах на смартфонах може як погубити, так і врятувати фотографію. Найкраще влаштувати зйомку при природному освітленні. Попросіть дитину пограти біля вікна або дочекайтеся, коли вдома буде максимально світло. Кадри вийдуть природними і в хорошій якості. Спалах може стати в нагоді тільки при контровому освітленні (коли джерело світла розташоване позаду об'єкта). Він допоможе зробити акцент на обличчі дитини, при цьому залишивши красиво підсвічені сонцем волосся. Такі кадри зазвичай виходять дуже зворушливими. Спалах може допомогти при зйомці в полудень або при освітленні, направленому зверху вниз, щоб пом'якшити небажані тіні.

3. Грайте

Перетворіть фотосесію на гру. Часто діти відвертаються і всіляко перешкоджають хорошим знімкам. Відмінний спосіб виправити ситуацію - запропонувати разом пограти в незвичайні хованки. Попросіть малюка заплющити очі, а потім швидко знайти очима маму чи тата зі смартфоном. Дитина буде дивитися в кадр, при цьому залишаючись абсолютно природною. Краще не змушуйте дітей позувати - в більшості своїй такі фотографії виглядають натягнуто і фальшиво.

Автор: https://deti.mail.ru/
 

4. Спустіться на рівень очей

Часто знімки виходять погано саме через неправильний ракурс. Намагайтеся не знімати зверху, якщо тільки того не вимагає ваша художня задумка. Більш зворушливими і щирими фотографії вийдуть, якщо робити їх на рівні очей дитини. Також не забувайте тримати камеру прямо, щоб не спотворювати пропорції.

5. Експериментуйте з обробкою

Кадрування, покращення кольору, знімайте в чорно-білому кольорі. Не бійтеся використовувати різні програми і можливості смартфона для обробки фотографій. Фільтри, якщо вони виглядають природно і гармонійно в контексті сюжету, завжди рятують.

Нагадаємо, комедіантка потролила зіркових матусь

Зараз ви читаєте новину «Як зробити ідеальний кадр з малюком: 5 важливих порад». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути