субота, 28 січня 2017 21:14

Як проходили "перегони у підгузках": унікальні ретрофото
16

Фото: Getty Images

Сумнівний з етичної точки зору, але від того не менш популярний захід щорічно проходив у рамках ярмарку в Палісейдс-Парк, Нью-Джерсі, з 1946 по 1955 рік.

"Дербі в підгузках" збирали чимало глядачів.

Починалася гонка з того, що матері розміщували своїх дітей у стартових воротах, що нагадують справжні на кінських перегонах. Малюки часто ледь стояли на ногах і ще не вміли ходити.

Дитячі гонки були сповнені не лише азарту і веселощів, а й криків, плачу і істерик учасників. Інші так перевтомлювалися від вправ на свіжому повітрі, що засинали на ходу, так і не закінчивши гонку.

На фінішній прямій розміщували плюшеві іграшки. Вони служили мотивацією для учасників. Ті, хто вставав і просто йшов до фінішу, підлягали дискваліфікації. Іграшки, до яких учасникам гонок вдавалося доповзти, дозволялося залишити собі.

Усім учасникам присвоювалися кумедні прізвиська. Вони містилися на великому плакаті за полем для гонки разом із шансами на виграш кожного з маленьких спортсменів. Залишається невідомим, чи приймалися на них насправді ставки.

У 1946 році журнал LIFE писав, що дитячі гонки "дійсно настільки безглузді, як ви могли подумати", але це не завадило регулярно їх проводити протягом цілого десятиліття. Подібні "дербі в підгузках" періодично проходять досі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як батьки майстерно потролили своїх дітей

Представляємо унікальну серію архівних фотографій "ретрогонок" малюків.

Багатьом траплялося червоніти, коли гості дивляться старий сімейний фотоальбом і знаходять ваш дитячий знімок голяка, з усіма фізіологічними подробицями. Сучасні діти це почуття сорому зможуть випробувати в куди більшому обсязі: у молодих батьків стало модно робити зліпки дитячих частин тіла і поміщати на помітне місце у квартирі.
Зараз ви читаєте новину «Як проходили "перегони у підгузках": унікальні ретрофото». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути