вівторок, 16 березня 2021 14:00

Агресивна дитина: як боротись з проблемою і чому вона виникає

Агресивна дитина: як боротись з проблемою і чому вона виникає
Причини виникнення агресії можуть бути різні. Фото: pixabay

Часом дитина може поводитися агресивно: битися, кусатися, обзиватися, сваритися.

При цьому з нею неможливо дійти згоди, і на це є певні причини, пише 4mamas.

Агресія - це не завжди погано. Наприклад, малі діти так намагаються впоратися з емоціями. Але з дорослішанням вони мають вчитися контролювати "швидкі" емоційні реакції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які методи допоможуть заспокоїти дитину

Агресивний стан в дитини має певні ознаки: фізична чи емоційна шкода іншим, тобто словесна образа чи навіть фізичне насильство; проблеми у стосунках з батьками, однолітками, однокласниками; дратівливість та неспокійність; вихід з-під контролю, який несе небезпеку соціальному середовищу. Батьки повинні помічати такі прояви та розібратися, чому дитина так почувається.

Причини виникнення агресії можуть бути різні. Зазвичай перші бійки та сварки трапляються, коли дитина ще зовсім мала. Все, що відбувається в родині, як хороше, так і погане, діти відносять до себе. Вони вважають, що саме через них батьки сваряться. Тому і виникає агресія. Цькування в садку чи школі теж може негативно впливати на дитину та викликати агресію.

Ще одна причина - жорсткий стиль виховання. Не можна постійно вказувати дитині, що вона щось робить не так, і кричати. Ставши дорослою, дитина може сприймати такі вказівки гостро, відповідаючи агресією.

Центральним у вихованні дитини є саме демократичний підхід із розумними вимогами та чуйністю батьків. Навіть при високих очікуваннях від дітей вони надають їм ресурси й підтримку, необхідні для успіху в житті.

Зараз ви читаєте новину «Агресивна дитина: як боротись з проблемою і чому вона виникає». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути