вівторок, 18 жовтня 2011 18:27

Золоту статую Кейт Мосс із закинутими за шию ногами продали за $910 тисяч

Статуя Кейт Мосс з 18-каратного золота була продана на аукціоні Sotheby's за $910 тисяч. Статуя під назвою Мікрокосмос (Сирена) була продана аноніму з Азії, пише The Daily Mail.

Провокаційна скульптура зображує модель в позі йоги, з закинутими за шию ногами. Статуя важить 10 кг і є зменшеною копією 50-кілограмової статуї моделі, яка також була створена із золота скульптором Марком Квінном в 2008 році. Дана статуя коштує 2,4 мільйона доларів, з яких тільки 1,6 мільйона пішло на купівлю золота.

Зменшених однакових копій було створено чотири. Вартість витраченого золота на кожну з них становить близько 315 тисячі доларів. Вони були частина приватної колекції.

Пояснюючи назву скульптури Квінн сказав: "Вона називається Сирена, тому що в деякому сенсі представляє все, що спокушає людей: гроші, досконалість, недосяжні образи. Все це".

50-кілограмова статуя супермоделі є найбільшою золотою скульптурою, зробленою людиною, з часів Стародавнього Єгипту. Вона порожня всередині і важить стільки ж, як і сама Кейт Мосс.

Сама модель отримувала задоволення, позуючи художнику, і схвалила остаточний результат.

"Коли я показав Кейт статую, вона сказала мені, що їй вона дуже сподобалася. Їй дуже сподобалася сама ідея і вона позувала мені день або близько того. Однак вона не позувала для мене в такій позі", - зізнався Марк Квінн.

Тіло, руки і ноги скульптури були створені на основі точних вимірювань пропорцій моделі.

Зараз ви читаєте новину «Золоту статую Кейт Мосс із закинутими за шию ногами продали за $910 тисяч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути