вівторок, 14 серпня 2018 19:18

Жорсткі корсети та безжальні ігри: що готує для глядача український серіал "Кріпачка"
8

Автор: Прес-служба
  В Україні знімають новий серіал "Кріпачка"
В Україні знімають новий серіал "Кріпачка"

Весною на українському телебаченні стартує масштабна прем'єра – гостросюжетний серіал "Кріпачка", в якому переплетуться історія, кохання та детектив.

Події розгортаються під час скасування кріпосного права. Колоритні образи, розкішні костюми та знамениті актори в нових амплуа інтригують. Знімальний процес триває вже майже рік, і як результат на глядача чекає 48 серій костюмованої та динамічної історії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ведуча "Зважених та щасливих" розповіла, як важила 38 кг

Автор: Прес-служба
  В Україні знімають новий серіал "Кріпачка"
В Україні знімають новий серіал "Кріпачка"

Зйомки серіалу проходили у Переяславі-Хмельницькому в Музеї народного побуту, в садибі ім. Пирогова у Вінниці, на території Києво-Печерської Лаври, в садибі Петра Чечеля, в музеях української культури Лесі Українки, Миколи Лисенка, Панаса Саксаганського, Михайла Старицького, Шоколадному будиночку, садибі графині Уварової, маєтку Якова Полякова, будинку літераторів, Житомирській філармонії та інших історичних локаціях.

Над проектом працює компанія StarLightFilms разом зі студією FILM.UA для телеканалу СТБ.

Однією з найважливіших складових проекту стала реконструкція у найменших дрібницях часів та подій ХІХ ст.

Автор: Прес-служба
  В Україні знімають новий серіал "Кріпачка"
В Україні знімають новий серіал "Кріпачка"

Масові сцени за участі більше 50 акторів, одягають яких 2,5 години, створені вручну костюми, реквізит з празької кіностудія Баррандов, вінтажні прикраси – все це переносить глядача у часи аристократії та криноліну.

Художники з гриму стилізували образи так, щоб сучасному глядачу було цікаво і не кумедно дивитись, поділилась художник по гриму Ліліана Хома.

Автор: Прес-служба
  В Україні знімають новий серіал "Кріпачка"
В Україні знімають новий серіал "Кріпачка"

За годину сучасна жінка за допомогою гримерів перетворюється на аристократку 19-го століття.

"Намагаємося не рівнятись навіть на еталонні історичні серіали, тому що хочеться зробити своє. Авжеж, проглядали гарні подібні проекти, просто, щоб налаштуватися на формат. Наші зачіски більш сучасні. За допомогою прикрас та костюму образ виходить історичним", - говорить Ліліана Хома. Для чоловіків підбирають постиж (накладні вуса, бакенбарди, бороди).

Автор: Прес-служба
  В Україні знімають новий серіал "Кріпачка"
В Україні знімають новий серіал "Кріпачка"

Художників по костюмам на проекті було троє. Починав розробляти образи Дмитро Курята (колишній керівник відділу стилю на СТБ). Саме він задав напрямок нарядів всього серіалу. Дмитро каже, що розробляти костюми для чоловіків дорожче, ніж сукні для жінок, адже у чоловічому образі багато нюансів та аксесуарів. Другим художником стала Антоніна Белінська, яка перейняла естафету від Дмитра та продовжила розробку образів. Саме вона розробила весільні сукні та наряди дівчат із публічного будинку.

Потім перейняла естафету Дар'я Поштенко. За її словами, саме бутафорні прикраси у кадрі виглядають краще, ніж справжні коштовності.

"Коштовні аксесуари гарні при близькому вивченні, але на загальному плані вони не виблискують настільки ефектно", - говорить Gazeta.ua Поштенко.

Автор: Прес-служба
  Ольга Сумська
Ольга Сумська
Автор: Прес-служба
  Ксенія Мішина
Ксенія Мішина

Саме вона створила розкішну сукню, оздоблену блискучими прикрасами однієї з героїнь історії Лідії Шефер.

"Важко оцінити вартість нарядів, адже художники придумають, відшивають, а питання про гроші – до продюсерів. Але історичні костюми – це дуже дороге задоволення, адже використовуються натуральні матеріали і близько 10 метрів тканини на одну сукню. Коли створюєш наряд, відштовхуєшся від персонажу, його особистості та характеру. Наприклад, Лідія Шефер - жорсткий персонаж, на межі божевілля. Тому використали контрастні матеріали, специфічні кольори, жорсткі, металеві фактури, щоб це підкреслювало войовничість", - говорить третій художник по костюмах Дар'я Поштенко.

Серед акторів, які взяли участь у серіалі багато відомих українцям особистостей. За словами акторки Ксенії Мішиної, зазвичай режисери бачать її у негативних ролях, але вона намагається бути різноплановою. Внутрішньо не з схожа зі своєю героїнею - від того дещо непросто грати сцени жорстокості.

Розкажіть про свого персонажа?

Лідія Шефер - багата поміщиця, дуже зла та жорстока жінка з дивним та нещасним минулим. Має певні садистські схильності.

Я не схожа на цю людину, я б не змогла комусь завдати такого жорстокого болю

Наскільки емоційно виснажливо грати такого персонажа?

Складно. В процесі зйомок виникали ситуації, в яких я замислювалася, як зіграти ту чи іншу сцену. Адже шукала, де мені взяти цю неадекватність та той біль, щоб його зіграти. Дуже було важко. Я не схожа на цю людину, я б не змогла комусь завдати такого жорстокого болю. Є акторки, які можуть грати лише добрих чи поганих персонажів. Я намагаюсь бути різноплановою.

Як отримали роль?

Кастинг був непростим. Акторів одягали у костюми тих часів, робили грим, проби відбувались у декораціях. Були сцени кохання і жорстокості.

З кого, як кажуть актори, "знімали" свого персонажа?

Лідія Шефер схожа на Дар'ю Солтикову (Дар'я Солтикова – російська поміщиця, яка відрізнялась жорстоким норовом – Gazeta.ua) людину з хворою психікою, яка сходить з розуму, яка здатна на вбивство. Я не знаю, як вона з цим жила. Багато сцен, які я грала були важкі, в них було складно вживатися, але зігравши, намагалась швидко відпускати. Саме на Солтикову мені порадили звернути увагу під час приготувань до ролі. Багато з її життя показано у серіалі.

Бувають дні, коли просто заходиш додому і немає сил навіть поїсти

Як відходите від такої емоційно напруженої роботи?

Мене відновлює любов до своєї професії. Життя подарувало мені шанс зіграти у такому історичному, яскравому та великому проекті. Це серйозні та цікаві зйомки. В Україні це один з найбільших та складних проектів. Треба вміти виходити з кожної сцени. Бувають дні, коли просто заходиш додому і немає сил навіть поїсти. Але це непрості нюанси професії і перед проектом готуєшся до цього.

Нелегкими, у повному розумінні цього слова, є костюми вашої героїні. Наскільки важко працювати у сукні, яка була в моді у ХІХ-му столітті?

Один з найскладніших моментів – костюми. З самого початку до них дуже важко звикнути. Не забуду свій перший знімальний день, коли на моїх стегнах були чи не синці. Авжеж, ми вже звикли. Але з самого початку проводити в цих костюмах по 12 годин, маючи можливість зняти його раз в перерву на обід - непросто.

Взагалі сукні важать близько 6 кг

Зараз, щоб одягнути таку сукню йде близько 30 хвилин, на грим та зачіску – година. Та і сукні бувають різні, є оксамитова сукня і вона одна з найважчих. Взагалі сукні важать близько 6 кг.

Про такий гардероб багато дівчат мріють в дитинстві. Почуваєтесь принцесою у корсеті?

Корсет дійсно надає впевненості у собі. Я тепер розумію, що це дуже важлива річ раніше була. Жінки , я читала, помирали у цих корсетах.

Я дуже люблю такі сукні, мені подобається цей образ, коли ще можна поміряти таке?! Наблизитися до тих часів, інтер'єрів, розмов, зачісок, цих стосунків.

Головні ролі у проекті виконали: Катерина Ковальчук, Олексій Яровенко, Станіслав Боклан, Ольга Сумська, Марк Дробот, Олеся Жураковська, Михайло Гаврилов, Анна Сагайдачна, Ксенія Мішина, Наталка Денисенко, Юлія Ауг та ін. Серіал вийде весною 2019 року на телеканалі СТБ.

Зараз ви читаєте новину «Жорсткі корсети та безжальні ігри: що готує для глядача український серіал "Кріпачка"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути