середа, 19 грудня 2012 09:26

Жерар Депардьє роздумує над переїздом до Росії

Жерар Депардьє роздумує над переїздом до Росії
За словами актора, Путін надіслав йому паспорт Фото: vesti.az

Галас навколо відомого французького актора Жерара Депардьє набирає обертів. Артист заявив, що в якості своєї нової домівки розглядає не тільки Бельгію, де нещодавно придбав нерухомість, але й Росію.

Нагадаємо, в розпал передвиборної президентської кампанії у Франції лідер соціалістів Франсуа Олланд запропонував в цілях подолання дефіциту бюджету підвищити з 2013 року до 75% ставку прибуткового податку для громадян, які заробляють більше мільйона євро на рік. У зв'язку з цим деякі заможні люди, в числі яких опинився і Жерар Депардьє, вирішили залишити Францію.

Раніше бельгійські ЗМІ повідомили, що актор вже купив будинок в Бельгії в містечку Нешен, де оселилися багато французьких мільйонерів, і навіть цікавився процедурою отримання бельгійського паспорта.

Мало того, Жерар Депардьє навіть відмовився від французького громадянства і соціального страхування. "Я не прошу схвалення мого вчинку, але, принаймні, поважайте його! Ніхто, з тих, хто залишає країну, не був ображений так, як я", - днями заявив актор, коли прем'єр-міністр назвав його рішення залишити Францію "жалюгідним" .

Втім, прем'єр-міністр Франції Жан-Марк Ейро тут же виступив із заявою, що не називав так Депардьє: "Я не називав мсьє Депардьє жалюгідним, я сказав, що в цьому (рішенні переїхати до Бельгії, щоб платити менше податків) є жалюгідна сторона. Хотілося б, щоб прочитали все, що я сказав. Я сказав, що Жерар Депардьє - великий актор, якого французи люблять в цій якості. Однак у своєму виступі я також закликав до громадянської солідарності і патріотизму, бо платити податки в умовах, коли необхідно докласти зусиль (для відновлення економіки), - борг кожного француза".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депардьє відмовився від французького громадянства через небажання платити за розкіш

Між тим, як повідомляє французька газета Monde, Депардьє в розмові зі своїми друзями заявив, що "може вже розраховувати на три країни, які можуть його прийняти". Як повідомив актор приятелям в одному з паризьких ресторанів, в Бельгії у нього є будинок, в Чорногорії - друзі і бізнес, а з Росії, як, можливо, пожартував актор, йому "прислав паспорт (російський президент Володимир) Путін". При цьому актор також заявив на зустрічі з друзями, що планував від'їзд з країни ще з часу обрання президентом соціаліста Франсуа Олланда.

Зараз ви читаєте новину «Жерар Депардьє роздумує над переїздом до Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути