неділя, 02 лютого 2020 07:15

Завжди жартував та говорив правду: Кузьма Скрябін розбився у жахливій аварії
10

2 лютого 5 років тому в аварії загинув лідер гурту "Скрябін" Андрій Кузьменко. Музиканту було 47 років.

Того дня Андрій на своєму авто Toyota Sequoia повертався із концерту в Кривому Розі. Близько 8:20 біля села Лозуватка Криворізького району Дніпропетровської області він на швидкості зіштовхнувся із молоковозом ГАЗ-53. Машину співака зім'яло вщент. Сам від отриманих травм загинув на місці. За даними поліції, Кузьменко виїхав на зустрічну смугу на заокругленій ділянці дороги, тому автомобілі не змогли розминутися.

Тоді постраждали і дві жінки - пасажирки автівки Кузьменка та молоковоза. Їх доправили до криворізьких лікарень № 2 та № 9. Водій вантажівки значних травм не мав.

Андрія поховали 5 лютого в родинному склепі на кладовищі у селищі Брюховичі на Львівщині. Тисячі українців вийшли на площі своїх міст, щоб заспівати пісні "Скрябіна" та вшанувати пам'ять співака. Такі акції проходять й досі: у день народження та день смерті музиканта.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під Києвом відкрили пам'ятник Кузьмі Скрябіну

Андрій Кузьменко запам'ятався шанувальникам гарним почуттям гумору та глибокими змістовними текстами, а також активною громадянською позицією. Він постійно допомагав бійцям АТО. Часто навідував їх у лікарнях. Пояснював, що після поранення боєць стає нецікавий державі, від нього всі відвертаються, тож украй важливо спілкуватися з ветеранами.

Також Кузьменко критикував українських політиків. Перед аварією зняв кілька відео зі зверненням до депутатів ВРУ. У них він їхав дорогами України, коментуючи те, що бачить за вікном.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зірки розповіли про Скрябіна у зворушливому відео

У музиканта залишилася родина - батьки Ольга та Віктор Кузьменко, дружина Світлана Бабійчук та донька Марія-Барбара. Сім'я продовжила справу Кузьми Скрябіна. Мати написала книгу про сина "Моя дорога птаха" та взялася відновлювати музичний гурт Кузьменка. Він діє донині, хоч і змінив кілька учасників. Постійними залишаються Ольга Лізгунова та Женя Толочний.

Донька Марія-Барбара зараз навчається в медичному університеті у Києві, хоче стати дерматологом. 20 грудні 2019-го вона вийшла заміж за також майбутнього лікаря Віктора.

Дружина Андрія за фахом художниця. Вона рідко з'являється на публіці. Після смерті чоловіка згадувала, що тепер в її життя стало значно менше оптимізму, сил додає донька та рідні.

"Не вистачає нашого спiлкування: протягом дня Андрiй дзвонив по 10 разiв. Просто так. Знаєте, ми були не лише чоловiк i дружина, а передусiм - величезнi друзi. Дуже близькi iнтелектуально й духовно. Нам було добре разом. Лише за тиждень до смертi перший раз у життi Андрiй раптом спитав, чому ми не вiдзначаємо рiчниць нашого одруження. Запропонував зробити це в Данiї. Взяв усiм друзям туди квитки, але кiнець фiльму", - згадувала Світлана Бабійчук.

Андрія Кузьменка поховали 5 лютого в родинному склепі
Фото: informator.ua
Скрябін прожив у шлюбі із дружиною Світланою 21 рік
Батьки Андрія Кузьменка тяжко переживали смерть сина
Андрій Кузьменко мав гарне почуття гумору
Донька Скрябіна вийшла заміж

Податкова служба Києва торік надіслала музиканту Кузьмі Скрябіну повідомлення зі штрафом у розмірі 1 тис. 613 грн 35 коп, незважаючи на те, що співак загинув у ДТП. Друзі вимагають притягти до відповідальності відправника повідомлення, повідомляє у мережі його колега Володимир Бебешко.

Зараз ви читаєте новину «Завжди жартував та говорив правду: Кузьма Скрябін розбився у жахливій аварії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути