четвер, 29 вересня 2022 16:50

Спецтема: Війна Росії проти України

Засновника гурту Pink Floyd визнали персоною нон ґрата у Кракові

Засновника гурту Pink Floyd визнали персоною нон ґрата у Кракові
Міська рада Кракова оголосила співзасновника Pink Floyd Роджера Вотерса персоною нон ґрата в місті. Фото: PAP/EPA

Міська рада Кракова оголосила засновника британського рок-гурту Pink Floyd Роджера Вотерса персоною нон ґрата в місті через через проросійську позицію.

За відповідне рішення проголосувало 40 місцевих депутатів із 40, повідомляє Dorzeczy. Як відомо, музикант підтримав Росію у війні проти України, обвинувативши в ній США та безпосередньо президента Джо Байдена.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Засновника гурту Pink Floyd внесли до бази "Миротворця" за різкі висловлювання про Крим

"Міська рада сьогодні одноголосно прийняла резолюцію "про визнання людей, які підтримують кремлівський режим, персонами нон ґрата в Кракові", - йдеться у повідомленні.

Ухвалена резолюція є символічною відповіддю на тези, висловлені, зокрема, Вотерсом. Про нього депутати прямо пишуть у тексті документа.

"Краківські депутати визнають, що як пан Роджер Вотерс, так і будь-яка інша особа, яка публічно вихваляє, підтримує або іншим чином підтримує кремлівський режим, вважатиметься персоною нон ґрата в Кракові", – йдеться у резолюції.

Там також наголошується, що Краків як місто-побратим Львова та Києва має особливе зобов'язання зайняти позицію проти просування дезінформації, яка зводить наклеп на український народ.

"Ми хочемо дати зрозуміти, що для Роджера Вотерса, політика та публіциста, який підтримує російську пропаганду, немає місця у Кракові, що йому тут не раді", – заявив під час сесії депутат Міхал Древницький.

Нагадаємо, що Роджер Вотерс мав виступити на Tauron Arena Kraków наприкінці квітня 2023 року в межах прощального туру. Через українофобні заяви музиканта, краківські депутати запропонували заборонити його концерти у місті, а згодом і зовсім оголосити Вотерса персоною нон ґрата.

Засновник і колишній член рок-гурту Pink Floyd Роджер Вотерс скасував свої концерти в Польщі.

Перед тим його розкритикували через його заяви щодо російсько-української війни.

Представник стадіону "Таурон" у Кракові (де мав виступати Вотерс) Лукаш Питко повідомив, що два концерти, які музикант планував у квітні, не відбудуться.

Зараз ви читаєте новину «Засновника гурту Pink Floyd визнали персоною нон ґрата у Кракові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути