Ексклюзиви
вівторок, 01 грудня 2020 16:13

Вуді Аллену 85. Знакові фільми нью-йоркського режисера

Вуді Аллену 85. Знакові фільми нью-йоркського режисера
Вуді Аллену виповнюється 85 років. Фото: instagram.com/woody_allen_instagram

1 грудня режисер і сценарист Вуді Аллен відзначає 85-річчя. І всупереч поважному віку, головний нью-йоркський ексцентрик продовжує тішити прихильників витонченими фільмами.

За його зізнанням і власним підрахунком, майбутній фільм Аллена "Фестиваль Ріфкіна" – 50-та повнометражна картина режисера. Про це пише "Сьогодні.Lifestyle".

Пропонуємо згадати 5 знакових ювілейних фільмів – 10-й, 20-й, 30-й, 40-й і 50-й.

"Манхеттен", 1979 рік

Цей фільм є візитівкою режисера після феноменальної "Енні Голл". І один з найменш улюблених фільмів автора. Романтична комедія отримала безліч номінацій на премію "Оскар" й увійшла до списку найкращих фільмів.

"Злочин і проступки", 1989 рік

Трохи чорна, трохи мелодраматична комедія, з 2 паралельними історіями, які обов'язково перетнуться в фіналі. За традицією, несподіваним чином.

"Солодкий і бридкий", 1999 рік

30-ий фільм Аллена про вигаданого гітариста-віртуоза Еммета Рея мав стати 2-м фільмом автора. Але студії хотіли від Аллена комедій без лірики й присмаку драми. Тож проєкт відклали.

"Хай буде, що буде", 2009 рік

Головний герой - ексцентричний житель Нью-Йорка Борис Єльников. Він не особливо шанує людей, стверджуючи, що мав отримати Нобелівську премію з фізики, й періодично звертається безпосередньо до глядачів, ламаючи "четверту стіну". Але люди вважають його просто диваком. Несподівано Єльников знаходить біля будинку юну Мелоді та дає їй притулок у своїх апартаментах. Ініціатива Бориса перетворюється на турботи, проблеми і несподівану любов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Видавці відмовляються читати мемуари режисера Вуді Аллена

"Фестиваль Ріфкіна", 2020 рік

Фільм переносить глядача до Іспанії на щорічний престижний кінофестиваль в Сан-Себастьяні. Сюди вирушають головні герої романтичної комедії – подружжя Морт і С'ю Ріфкін. С'ю приїхала з робочих питань: вона піарниця у сфері кіно. Її клієнт, режисер Філіп, представляє свою картину. Фільм Філіпа вважають геніальним практично всі, крім чоловіка С'ю – Морта Ріфкіна. С'ю все більше часу проводить з режисером, а Морт знайомиться з красунею Джо.

Співаку Dzidzio, справжнє ім'я якого Михайло Хома, 20 листопада виповнилося 37 років. Він підкорив український шоу-бізнес, та на цьому не зупинився. Артист створює кінострічки і серіали. Завдяки незабутньому образу і позитивному настрою, у виконавця постійно збільшується кількість шанувальників.

Зараз ви читаєте новину «Вуді Аллену 85. Знакові фільми нью-йоркського режисера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути