вівторок, 27 липня 2021 18:03

Усе через мову: український гурт викинули з переліку артистів, які виступлять на День Незалежності
5

Український гурт Green Grey відсторонили від участі в концерті з нагоди 30-річчя незалежності України. Причина – російськомовний репертуар.

Відповідна заява гурту з'явилася у Facebook.

Музиканти повідомили, що взяти участь у святковому концерті їм запропонував Офіс президента ще в травні. Вони погодилися. Згодом почалася підготовка, обговорення сценарію виступу з режисерами та технічних деталей з менеджментом.

"І раптом нам повідомляють, що концерт буде тільки з українськомовними артистами і ми вже не вписуємося в концепцію свята. Як на це реагувати? За 30 років незалежності ми стали одним з найтитулованіших гуртів в Україні. У нас більш як сотня різних нагород, серед них дві MTV music awards. Усі наші досягнення були під прапором України й ми завжди пишалися цим. Тепер, у зв'язку з "політичною доцiльністю", нас намагаються стерти з історії України", - йдеться в заяві гурту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прикордонники зі службовими собаками вперше візьмуть участь у параді до Дня Незалежності

Артисти додали, що вони на "100 відсотків український гурт". Мають паспорти України та є її громадянами.

"Так, ми співаємо російською, але чи варто віддавати все російськомовне культурній спадщині Росії?" - резюмували артисти.

Позиція дописувачів неоднозначна. Одні підтримують музикантів, інші закидають гурту відсутність пісень українською мовою за 30 років на сцені. Дехто вважає, що артистів використали для розпалювання чергового мовного скандалу.

Фото: скріншот коментарів під дописом

Гурт Green Grey заснували 1993 року в Києві. Він став першим в історії українським гуртом, який двічі брав участь в церемонії нагородження MTV Europe. Фронтмени гурту - Андрій Яценко (Дизель) і Дмитро Муравицький (Мурік).

Триває підготовка святкового концерту до Дня Незалежності України. Він відбудеться 24 серпня на НСК "Олімпійський" в Києві за участю 30 гуртів з легендарними піснями.

Зараз ви читаєте новину «Усе через мову: український гурт викинули з переліку артистів, які виступлять на День Незалежності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути