Ексклюзиви
середа, 28 вересня 2011 10:21

Під час суду над лікарем Майкла Джексона показали фото мертвого співака

Під час суду над лікарем Майкла Джексона показали фото мертвого співака

У Лос-Анджелесі у вівторок, 27 вересня, розпочався суд над особистим лікарем Майкла Джексона, повідомляє Reuters. Конрада Мюррея звинувачують у ненавмисному вбивстві співака в червні 2009 року.

На думку звинувачення, життя співака цілком і повністю знаходилося в руках лікаря. Прокурор Девід Волгрен заявив, що Мюррей, зокрема, знав про залежність Джексона від прописаних ним ліків, однак не вжив достатніх заходів для того, щоб допомогти своєму пацієнту від цієї залежності позбутися.

На підтвердження своїх слів Волгрен дав присяжним послухати аудіозапис, зроблений за півтора місяці до смерті Джексона. На плівці звучить, ймовірно, голос співака. Невиразним голосом Джексон, мабуть, під впливом лікарських препаратів, говорить про те, що хоче зробити своє шоу незабутнім. На думку звинувачення, Мюррей просто не міг не знати про те, що співак зловживав прописаними ним препаратами, і, отже, мав вже тоді що-небудь зробити.

Крім того, на засіданні суду були показані фотографії мертвого Майкла Джексона, який лежить на лікарняному ліжку, а також фото, на якому співак був зображений за день до своєї смерті.

Мюррей, в свою чергу, продовжив наполягати на своїй невинності. Він визнав, що на наполегливе прохання самого Джексона прописав йому сильний анестетик пропофол, щоб допомогти впоратися з хронічним безсонням.

Адвокати Мюррея заявили, що Джексон фактично скоїв самогубство, прийнявши занадто велику дозу препарату. Крім того, захист спростував заяви прокурора про те, що Мюррей нібито не намагався допомогти Джексону позбутися залежності від анестетика і не надав своєму пацієнтові необхідної допомоги, коли той помирав.

На засіданні суду були присутні батьки Джексона, Джо і Кетрін, його сестри Джанет і Латойя та інші члени сім'ї. Поруч з будівлею суду зібралися шанувальники співака, які вимагали судити Мюррея за всією суворістю закону, а також ті, хто вимагав виправдати колишнього особистого лікаря Джексона.

Суд, як очікується, триватиме від чотирьох до шести тижнів. Присяжним належить вислухати свідчення медпрацівників, які перевозили тіло Джексона до лікарні, медичних експертів, хореографа Джексона Кенні Ортеги, який працював над новим шоу співака, і подруг Конрада Мюррея. У тому випадку, якщо лікаря визнають винним, він сяде у в'язницю на строк до чотирьох років.

Тіло 50-річного Джексона було знайдено в його будинку в Лос-Анджелесі 25 червня 2009 року - за три тижні до того, як у Лондоні мала бути презентована нова концертна програма Джексона "This Is It".

Зараз ви читаєте новину «Під час суду над лікарем Майкла Джексона показали фото мертвого співака». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути