пʼятниця, 22 червня 2012 15:32

Верховний суд США скасував штраф за сосок Джанет Джексон

Верховний суд США скасував штраф за сосок Джанет Джексон
Верховний суд прийшов до висновку, що рішення не було законним Фото: woman.ru

У четвер, 21 червня, завершилася багаторічна судова тяганина з приводу скандального інциденту під час церемонії Super Bowl в 2004 році, яку вели співачка Джанет Джексон і актор Джастін Тімберлейк.

Під час церемонії Джастін розстебнув шкіряну куртку Джексон, оголивши її груди, сосок якої був прикритий "зіркою". Цей епізод тривав всього декілька секунд, але став свого роду культовою подією. Федеральна комісія з комунікацій (FCC) оштрафувала телеканал CBS, що транслював церемонію, на 550.000 доларів. Були оштрафовані і самі ведучі.

Верховний суд прийшов до висновку, що рішення FCC не було законним, але не тому, що було порушено право американських громадян на самовираження, а тому, що комісія заздалегідь не ознайомила ведучих і телеканал з усіма вимогами і обмеженнями.

За рішенням суду, FCC повинна буде розробити новий звід інструкцій, з якими будуть в обов'язковому порядку знайомити трансляторів, а також ведучих та учасників публічних церемоній.

ФОТОРЕПОРТАЖ: Джанет Джексон ледве втримала груди в глибокому вирізі

Анульовано не тільки штрафи, накладені FCC на учасників скандалу, що отримав в пресі назву "Nipplegate" (від nipple - сосок). У зв'язку з рішенням Верховного суду автоматично скасовуються штрафи щодо співачки Шер і дизайнера Ніколь Річі, які нецензурно висловлювалися в прямому ефірі 10 років тому, а також штраф телеканалу ABC, що продемонстрував в 2003-му році глядачам оголений зад актриси Шарлотти Росс.

Зараз ви читаєте новину «Верховний суд США скасував штраф за сосок Джанет Джексон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути