пʼятниця, 13 липня 2018 15:47

Українська майстриня створила ляльку Катерини Кухар
11

Українка Тамара Шептишин створила лімітовану серію ляльок надихнувшись образом прими-балерини Катерини Кухар з балетів "Жизель", "Ромео і Джульєтта" і "Лебедине озеро". Ляльки мають безсумнівну схожість з українською балериною.

Створюючи образи іграшок, Тамара відтворювала всы найдрібніші подробиці в костюмах, укладкахі прикрасах балерини. Так, наприклад, в образі чорного лебедя Одиллыъ - імітація головного убору з пір'ям і короною з червоних каменів, вишивка на легендарній ретро пачці, яку Катерині ще в училищі подарувала прославлена ​​прима-балерина Тетяна Таякіна. Відомо, що цим костюмом Катерина дуже дорожить.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Танці з зірками": суддя заінтригувала складом учасників

Творець ексклюзивної ляльки Тамара для кожної міні-копії Катерини Кухар створила зачіску, одяг, аксесуари і навіть пуанти.

- Катерину Кухар я вперше побачила у проекті "Танці з зірками", - розповідає Тамара Шептишин. - Вона була немов порцелянова статуетка, прекрасна і витончена. Одного разу, я помітила афішу у Львові, де Катя повинна була танцювати в балеті "Жизель", і так у мене народилася ідея створити лялечку Катерина Кухар. Одну лялечку я шию приблизно 3-4 дня, там дуже багато тонкої і ювелірної роботи. Одяг та аксесуари для ляльок створювалися вручну. Особливо багато часу пішло на зачіску Джульєтти, яка складається з натурального шовку, тому локони виглядають, як справжнє волосся. Копітка і тривала робота над крихітними пуантами. Кожна вишивка на костюмі ляльок і навіть сценічні прикраси характерні для конкретного спектаклю, щоб образ точно збігався з тим, в якому виходить на сцену Катерина Кухар.

Першою свою міні-копію в ролі Жизель отримала в подарунок сама Катерина Кухар:

- Це один з найприємніших подарунків, які я коли-небудь отримала. Моя дочка Настуся була в захваті, коли побачила цю лялечку, і сказала: "лялька мама". Я сподіваюся, що з нового сезону ці ляльки можна буде купувати на наших виставах.

Зараз ви читаєте новину «Українська майстриня створила ляльку Катерини Кухар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути