Ексклюзиви
пʼятниця, 20 жовтня 2017 14:58

У новому україномовному серіалі лікарка реформує медицину
22

Українцям покажуть новий серіал про лікаря-реформаторку
Фото: Прес-служба
Українцям покажуть новий серіал про лікаря-реформаторку
Українцям покажуть новий серіал про лікаря-реформаторку
Українцям покажуть новий серіал про лікаря-реформаторку
Українцям покажуть новий серіал про лікаря-реформаторку

На каналі "Україна" стартує новий україномовний серіал "Лікар Ковальчук". Головні ролі у проекті зіграли Анастасія Карпенко, Сергій Дерев'янко, Олександр Форманчук, Володимир Канівець, Світлана Прус, Марія Бруні, Володимир Захаренков, Василь Мазур та інші.

"Нам на майданчику проводили майстер-клас - як тримати скальпель, шити шкіру, ставити крапельниці. Не було нічого важкого, адже акторство - моя професія. Ми в чомусь схожі з моєю героїнею, але в деяких ситуаціях я розуміла, що так би само не вчинила. Щоб зняти відео для титрів, які з'являються на початку сериалу, знадобилось 26 дублів. Була техніка зйомки, як у фільмі "Бьордмен", коли сцену знімають одним кадром", - говорить Gazeta.ua виконавиця головної ролі Анастасія Карпенко.

За словами творців проекту, серіал - це дуже українська історія. Глядач зануриться у будні приймального відділеня київської лікарні, де головна героїня серіалу намагається втілити в життя реформи у сфері надання невідкладної допомоги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Олег Винник розважатиме українців на Новий рік

"Це перший україномовний серіал, знятий для прайм-тайму телеканалу "Україна". Це історія про жінку, сильну особистість, лікаря-реформатора. Дуже важливі сьогодні реформи, в серіалі успішні і, сподіваюсь, будуть такими і в нашій країні", - розповіла керівник каналу "Україна" Вікторія Корогод.

Автор: Прес-служба
  Українцям покажуть новий серіал про лікаря-реформаторку
Українцям покажуть новий серіал про лікаря-реформаторку

Знімальним майданчиком для телесеріалу "Лікар Ковальчук" став не медичний заклад, а спеціально обладнений павільйон на території промислової зони у Святошинському районі Києва. У кадрі - справжнє медичне обладнення та лікарські препарати.

"Я ніколи не знімала українською, тому дуже нервувала. Здивувалась, як багато у нас талановитих акторів, які прекрасно володіють українською", - розповідає одна з режисерів проекту Віра Яковенко. Додає, що знімальний процес майже завершений.

Над сценарієм працювала група з 10 людей. Головний автор сценарію Алла Сніцар, запевняє, що всі збіги з реальними людьми та подіями у серіалі - випадкові. Але ситуації, в які потрапляють герої, знайомі кожному українцеві.

На телебаченні чимало медичних серіалів. У чому особливість цього проекту?

Спеціально намагались створювати об'ємні образи, щоб не ділили на доброго і поганого. Перед глядачем пройде низка доль - правдивих та не типових. Часто у житті трапляються смерті, там, де їх могло не бути – про це серіал. Звертаємо увагу на цінність людського життя. Максимально намагались наближати до українських реалій. Показали хабарі та черги у лікарнях. Професійний і особистий нюанс у розрізі приймального відділеня паралельний життю нашої країни. Хотілося, щоб в Україні була така лікарка Ковальчук, яка б переламала кризу в екстренній медицині.

Герої у серіалі неоднозначні.

Коли почала працювати над проектом, зрозуміла, що біда багатьох серіалів, в тому що в них є певні образи і характери – кліше. Зрозуміло, хто на що здатний. Але неоднозначність людей - це і є життя. І ми передали це в серіалі. Точне акторське потрапляння у роль.

На майданчику акторів консультували, як правильно робити медичні маніпуляції. А як було зі сценаристами?

Ані слова без консультанта не було написано. Від заявки до діалогу - все затверджував консультант. Всі випадки медичні - справжні. Фахівці на майданчику контролювали акторів. Медичний серіал - унікальна річ. Важливо не помилитися у деталях.

Автор: Прес-служба
 

Робота над якою сюжетною лінією вимагала більшої концентрації та часу?

Людські стосунки - головна тема. Медичні історії – це наслідки моральних проблем. Драматизм серій компенсується комедійними персонажами. Завжди є герой, який має разрядити обстановку. Завдяки цьому виходить сбалансований сюжет.

Зйомками серіалу "Лікар Ковальчук", які проходили у Києві у спеціально зведених павільйонах, займалась кінокомпанія "Паноптикум". Кількість епізодів – 45.

Оцінити першу серію серіалу можна 30 жовтня о 18:00 на телеканалі "Україна".

Головна героїня фільму – успішний кардіохірург Оксана Ковальчук. Після смерті батька, який загинув через халатність лікарів, вона кілька років розробляла інноваційний проект реформування приймального відділення лікарні. Коли чиновники нарешті дають "зелене світло" її проекту, Оксана кличе із собою колег, зокрема й колишнього чоловіка, невролога Бориса.

Оксана впевнена, що з Борисом їх пов'язують лише дружні й робочі стосунки, але він рішуче налаштований повернути колишню дружину. До команди реформаторів приймального відділення також долучається талановитий хірург Максим - перше кохання Оксани. Жінці доведеться працювати в компанії двох колишніх чоловіків.

Зараз ви читаєте новину «У новому україномовному серіалі лікарка реформує медицину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути