Ексклюзиви
четвер, 21 липня 2016 14:01

У новому кліпі музиканти "Бумбокс" катаються на гітарах та "качають" Палац спорту
20

Фото: Артур Радько

Гурт Бумбокс представив новий кліп на пісню "Рок-н-рол".

Пісня "Рок-н-рол" вийшла на максі-синглі "Люди", виданому Музикою для Мас і Мун Рекордс першого квітня 2016 року. "Рок-н-рол" - четверта пісня синглу, на яку знято кліп. На пісню "Злива" існує дві версії відео - перша від каналу 1+1, що вийшла в рамках проекту "90 днів Євромайдану" і друга - live-відео з київського Палацу Спорту; над кліпом "Выход" працювала режисер Анна Копилова; лірик-відео "Люди" зняв Денис Дужник. Своєї черги чекає "Мала", остання з п'яти пісень максі-синглу.

"Кліп "Рок-н-рол" – це повернення до хіп-хоп і рок-кліпів, якими ми їх любимо. Пам'ятаєте час, коли в кліпах не було спецефектів, усіх цих крилатих людей і польотів в космосі, але були музиканти та їх інструменти? Перед вами стріт-відео, в якому вдало поєднуються наші опухлі обличчя, машини з розбитими дзеркалами, танцюючі дівчата, пікнік на узбіччі, татуювання і скейтбординг. І, звичайно, концерти.", - говорить Андрій Хливнюк.

Режисером и оператором-постановником кліпу став Денис Дужник, відомий фанам Бумбокса по лірик-відео "Люди" та серії гастрольних репортажів, які регулярно публікуються на офіційному Youtube-каналі групи - Familyboombox www.youtube.com/user/familyboombox. Під час першої частини туру "Люди", що охопила 11 міст, виконання пісні "Рок-н-рол" ретельно документувалося Денисом і командою на відео - тепер фрагменти концертних веселощів можна побачити в кліпі.

Автор: Артур Радько
 

"В турі ми зняли 900 ГБ концертного відео. Можна було б легко змонтувати із live-відео з усіма належними супергрупі атрибутами - галасуючими фанами, заплаканими дівчатками, вогниками в темряві... Ми вирішили відштовхнутися від старих хіп-хоп кліпів і змішати концертне і постановочне відео, класичний прийом. Колись ми із захватом дивилися кліпи Nas, Wu-Tang Clan, Fugees, Gang Starr, Cypress Hill, Busta Rhymes. Цікаво було все - як вони одягнені, на чому їздять, як рухаються. Наш "Рок-н-рол" - це данина поваги людям, які нас надихали і надихають.", - розповів Олексій Согомонов.

Кліп "Рок-н-рол", складається з двох частин: концертної і постановочної. Постановочна знімалась в Києві на "Ленінській кузні", судноремонтному заводі і за сумісництвом одному з найбільш популярних знімальних майданчиків Києва.

Андрій Хливнюк на одній з прес-конференцій жартома пообіцяв самому собі надалі писати пісні "покоротше". Чому? "Рок-н-рол" триває п'ять хвилин і всі п'ять хвилин Андрій на концертах разом з глядачами махає руками.

Не тільки найбільш незвичайною, але й найбільш травмонебезпечною можна вважати ту частину кліпу, в якій Андрій "Муха" Самойло й Денис Левченко катаються на справжніх гітарах, до яких прироблені колеса від скейтів. І для Мухи, і для Дениса, людей від скейтбордингу далеких, це був унікальний досвід.

У кліпі знімається танцювальна група Red Foxes - вісім дівчат хоч трохи, але прикрашають суворі індустріальні пейзажі.

Бумбокс дуже люблять знімати в кліпах засоби пересування. Якщо в "E-Mail" це були велосипеди, в "Пошла Вон" - Smart, в кліпі "Рок-н-рол" піаніст гурту Павло Литвиненко грає в кузові пікапу Додж Рем, а один з синхронів з Андрієм Хливнюком знято на фоні Лексуса-лоурайдера, що спеціально для зйомок приїхав із Харкова.

Спеціально для Олександра Люлякіна, барабанщика гурту, магазином Susy Store було виготовлено кілька майок з буквою "Б" на грудях й написами "Бумбокс", "12", "Люлякiн" на спині. Якщо з назвою та прізвищем все зрозуміло, число "12" означає вік гурту на момент зйомок.

Павло Литвиненко в кліпі грає на чотирьох клавішах, чого в реальному житті, звичайно, не робить.

Валентин Матіюк з'являється в кліпі в двох футболках - футболці-репліці футбольної команди Динамо Київ, в таких грали в 1970-х роках, й футболці Metallica "And Justice for All" з черепом й вагами.

Кліп "Рок-н-рол" знімали 17 годин в перший по-справжньому спекотний день червня, коли температура досягла позначки в +30 градусів. В результаті всі обгоріли, але зйомки, які проходили паралельно на двох майданчиках, не зупинялися ані на хвилину.

Під час концерту у Львові, Андрій Хливнюк забрав у Олексія Согомонова телефон і зняв частину концерту - цей фрагмент можна побачити в останньому приспіві.

Закарпатському килиму в кузові пікапа більше 50 років.

Графік другої частини туру "Люди"

16 вересня – Дніпродзержинськ, 17 вересня - Кременчук, 24 вересня - Вінниця, 25 вересня - Житомир, 1 жовтня - Миколаїв, 21 жовтня - Херсон, 27 жовтня - Маріуполь, 28 жовтня - Запоріжжя, 29 жовтня - Харків, Палац Спорту.

Зараз ви читаєте новину «У новому кліпі музиканти "Бумбокс" катаються на гітарах та "качають" Палац спорту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути