пʼятниця, 26 листопада 2010 08:49

У Камбоджі з'явився храм Анджеліни Джолі

У Камбоджі з'явився храм Анджеліни Джолі

На честь голлівудської зірки Анджеліни Джолі був названий храм в знаменитому камбоджійському комплексі Ангкор-Ват, присвяченому богові Вішну, повідомляє в четвер газета Guardian cо посиланням на главу Всесвітнього індуїстського товариства Раджана Зеда.

"Це будова XII століття під назвою Та-Пром, спочатку назване Раджавіхара, або Королівський монастир. Тепер він зветься в народі храмом Анджеліни Джолі", - повідомив Раджан Зед.

Саме у храмі Та-Пром знімалися сцени трилера "Лара Крофт: розкрадачка гробниць", де Анджеліна грала головну роль - археолога і шукачки пригод, свого роду жіночої версії Індіани Джонса. Після зйомок актриса усиновила хлопчика з сирітського притулку для біженців на ім'я Рат Вібол - тепер це її старший син Меддокс, йому вже 9 років.

"Я закликаю Анджеліну Джолі більше виступати за збереження світової спадщини - нам ще багато чого потрібно зробити, щоб убезпечити храмовий комплекс і його околиці від вандалів і грабіжників", - заявив Раджан Зед.

Храмовий комплекс Ангкор-Ват був споруджений в VI-XII столітті в стародавній столиці кхмерів. Вважається, що площа комплексу складала до 300 тисяч квадратних кілометрів, однак і 200 квадратних кілометрів, що збереглися, покритих храмовими спорудами, примушують учених визнати Ангкор-Ват найбільшим з коли-небудь створених культових споруд.

Комплекс знаходиться в камбоджійській провінції Сіем Ріп.

Голлівудська зірка Анджеліна Джолі приділяє велику увагу гуманітарній і добродійній діяльності, будучи з 2001 року послом доброї волі УВКБ ООН.

РИА "Новости"

Зараз ви читаєте новину «У Камбоджі з'явився храм Анджеліни Джолі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути