Співачка Тіна Кароль поділилася фірмовими сімейними рецептами сирних пасок.
Перший рецепт сирної паски не вимагає випікання, пише ТСН.
Для приготування знадобляться такі інгредієнти: сир – 600 г, вершкове масло – 150 г, сметана – 150 мл, цукор – 1 склянка, волоські горіхи – 100 г, курага – 200 г, родзинки – 200 г.
Готуємо сирну масу. Розм'якшуємо вершкове масло і розтираємо його з цукром. Сир двічі пропускаємо через сито. Сухофрукти обдаємо окропом. Дрібнимо за допомогою блендера з горіхами. Інгредієнти з'єднуємо в мисці. Вимішуємо до однорідної маси. Накриваємо сирну масу плівкою. Залишаємо в холодильнику на 8 год.
Сироватку, що відділилася, треба злити. Сирну масу щільно укласти у форму для випікання. Накрити ємність фольгою і залишити в холодильнику на 4 год. Перед подаванням на стіл перевернути масу на тарілку.
Другий рецепт Тіна Кароль отримала від своєї мами. Для приготування знадобляться: сир – 1 кг, вершки 10% жирності – 1 склянка, яйця – 5 шт., цукор – 2 склянки, вершкове масло – 1 пачка, родзинки (світлі), волоські горіхи, цукати – по 100 г, ванільний цукор – 1 пакетик, цедра одного лимона.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сьогодні Чистий четвер: правила й заборони свята
Для сирної маси потрібно відокремити жовтки від білків. Збити їх, додати вершки й довести до кипіння в каструлі з товстим дном, постійно помішуючи. Поки маса охолоджується, обсмажуємо горіхи на сухій сковороді, а родзинки миємо та сушимо. Натираємо цедру лимона. У охололу масу кладемо сир, вершкове масло. Розтираємо. Потім додаємо родзинки, цукати, горіхи, лимонну цедру і ванільний цукор, перемішуємо. Суміш викладаємо у форму для паски на 2 шари вологої марлі і ставимо до холодильника під гніт на 12 год. Паску прикрашаємо цукатами, глазур'ю, посипками.
У великодній сніданок, окрім незмінних пасок і фарбованих яєць, мають входити й інші обов'язкові страви. У переліку нижче – найважливіші з них. Обов'язково мають бути на столі м'ясні, рибні й овочеві страви. Риба засвоюється організмом легше, ніж м'ясо, тому саме з рибних страв рекомендують починати розговіння після Великого посту.
Коментарі