четвер, 03 листопада 2011 12:40

Тіна Канделакі відсудила $10 тисяч за зіпсований відпочинок

Тіна Канделакі відсудила $10 тисяч за зіпсований відпочинок

Російській телеведучій Тіні Канделакі вдалося відсудити 280 тис. рублів (майже десять тисяч доларів) у туроператора "Південний хрест" за зіпсований відпочинок у Греції.

Кунцевський суд Москви 2 листопада частково задовольнив позов ведучої до цього туроператора.

У позовній заяві Тіна Канделакі вказувала, що умови проживання в готелі на острові Міконос у Греції не відповідали тим, що були заявлені при купівлі турпутівки.

У зв'язку з цим телезірка просила суд зобов'язати повернути їй частину виплачених за путівку грошей - понад 850 тис. рублів (понад 28 тис. доларів).

За її словами, через обман вона під час відпочинку перебувала в стані депресії і нервового стресу, тому просила відшкодувати їй і моральну шкоду - також у розмірі 850 тис. рублів.

Представник Тіни Канделакі Уляна Осипова пояснила в суді, що її довірена сплатила 1,9 млн. рублів (понад 63 тис. доларів) за десятиденний відпочинок в триповерховій віллі з приватним пляжем і особистим басейном на острові Міконас.

Знаменитість провела на цій віллі шість діб, після чого через численні претензії їй було надано інше місце для відпочинку.

Згідно з підрахунком сторони позивача, шість діб, проведені Канделакі у незадовільних умовах, коштували 850 тисяч рублів. Саме цю суму, а також рівнозначну їй компенсацію моральної шкоди телеведуча вимагала з фірми.

За словами Осипової, Канделакі розраховувала провести десять днів з двома своїми дітьми в триповерховій віллі з власним басейном і приватним пляжем у VIP-умовах.

Як заявив юрист у суді, Тіна Канделакі з першого дня перебування в готелі зіштовхнулась з побутовими труднощами, які загнали її у депресію і зіпсували їй відпочинок.

У числі таких негараздів Осипова назвала зламану лампу в туалетній кімнаті, тріщину, яка була заклеєна скотчем, дірку в стіні в тій же кімнаті, прикриту морською зіркою, непрацюючий ліфт і погане обслуговування.

Як пояснила представник Канделакі, телеведуча розраховувала на триразову зміну рушників щоденно, проте рушники міняли лише раз на добу. Крім того, Канделакі була змушена ходити на спільний пляж для всіх гостей готелю.

"Моя довірена не відпочивала, перебувала у нервовому стані, не могла проводити достатньо часу з дітьми, які тривалий час чекали цього відпочинку", - сказала Осипова.

У свою чергу представники фірми "Чотири сезони" і туроператора "Південний хрест" заявили в суді, що адміністрація готелю всіма силами намагалася усунути виявлені недоліки Канделакі і відповідати її вимогам.

Так, спеціально для Канделакі бамбуковим парканом було огороджено сектор пляжу, який був відданий в особисте розпорядження телеведучій.

"Якщо позивачка хотіла повну приватність, то їй треба було їхати на безлюдний острів", - сказала представник "Південного хреста".

Суд оголосив лише резолютивну частину рішення, в якій не зазначаються мотиви його прийняття. У той же час з оприлюдненої постанови випливає, що в позові до турфірми "Чотири сезони" відмовлено повністю, а 280 тис. рублів стягнуто з туроператора "Південний хрест", який здійснював прийом на острові Міконос. Зі стягненої суми 250 тис. рублів складають компенсацію матеріальної шкоди, а 30 тис. рублів - моральної.

Представник "Південного хреста" вже заявила про намір оскаржити рішення суду в касаційній інстанції.

Процесуальний закон дозволяє сторонам, не задоволеним рішенням, звернутися зі скаргою в десятиденний термін.

Зараз ви читаєте новину «Тіна Канделакі відсудила $10 тисяч за зіпсований відпочинок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути