неділя, 24 червня 2018 22:46

Тарас Тополя розказав, скільки втратив після відмови від виступів у РФ

Тарас Тополя розказав, скільки втратив після відмови від виступів у РФ
Тарас Тополя назвав ціну відмови від концертів у РФ

Лідер гурту "Антитіла" Тарас Тополя не жалкує, що втратив великі гонорари, коли відмовився від концертів у РФ.

Про це розповів журналістам Gazeta.ua.

"Помножте українські гонорари вдвічі. Якщо тут заплатять за виступ близько $10 тисяч, то там - $20-25 тисяч. Зараз у місяць маємо по 5-10 концертів. Однак нам було абсолютно байдуже в той момент (2014-2015 роки. – Gazeta.ua) на втрачені прибутки. Тому що на Сході під жовто-блакитним прапором гинули наші однолітки і колеги", - говорить артист.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У нас є кілька записів російською, але найближчі 5-10 років вони не будуть заспівані" - музикант Тарас Тополя

Розповів, на які стосунки між Україною та РФ у музичній сфері чекати в разі припинення війни на Донбасі та повернення Криму.

"Коли у Росії до влади прийдуть навіть умовні ліберали, можна говорити про діалог. Після відшкодування Україні всіх втрат, офіційного вибачення і відшкодування завданої моральної та фінансової шкоди сім'ям загиблих, після офіційного визнання факту російською агресії, після повернення Криму в українську юрисдикцію, звільнення всіх політичних в'язнів. Після таких кроків очищення я був би одним з перших, хто би намагався почати рівноправний діалог з росіянами. І серед них є багато розумних і освічених людей, які знаходяться під впливом пропаганди", - каже Тарас Тополя.

Артист перестав спілкуватись з російськими колегами і навіть не намагається вступати з ними у диспут.

"Я перестав намагатись переконувати росіян у політичних дискусіях, бо не бачу сенсу боротись з вітряками, як Дон Кіхот. Було кілька спроб через переписку в Facebook. Доводив одному діячу російського шоу-бізу анексію Криму в березні. Всі казали, що там немає "зелених чоловічків", а є "референдум народу Криму". Ми з ним сперечались. Він переконував, що все так, як їм розказували в телевізорах. Потім стався епічний камінг аут для всіх кримнашистів, коли через рік Путін в одному з інтерв'ю розповів, що це була спланована спецоперація по анексії Криму. І все відбувалось під його контролем. Це інтерв'ю підтвердило все те, у чому я намагався переконати колегу з Москви", - говорить зірка.

Тополя не погоджується, що музикант - людина творча, аполітична, тому не важливо, якою мовою співати й для кого.

"Може бути внутрішня філософія, як у монаха, який нічого не хоче від цього життя, лише осягнути світ. Тоді я сприймаю таку позицію. Але у випадку, коли ти артист і комерційна одиниця, вбудована в шоу-бізнес, націлена на розвиток і фінансову акумуляцію ресурсів, тоді позиція "голуб миру" - це банальне виправдання.

Коли йде агресія, і 25 тисяч людей гине на Сході, це війна. Триває атака на українську ідентичність, незалежність - на мою мову, уклад життя, символи. Як я можу закривати на це очі?", - говорить артист.

"Антитіла" наступного року збираються у тур стадіонами, який охопить різні міста країни.

Зараз ви читаєте новину «Тарас Тополя розказав, скільки втратив після відмови від виступів у РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути