вівторок, 18 жовтня 2011 16:01

Сьюзен Сарандон назвала Папу Римського нацистом

Сьюзен Сарандон назвала Папу Римського нацистом

Голлівудська зірка Сьюзен Сарандон в інтерв'ю назвала Папу Римського нацистом. При цьому актриса і не думає вибачатися за свої слова.

Шокуючу заяву було зроблено під час одного із заходів в рамках кінофестивалю в Нью-Йорку. Сьюзен Сарандон сказала, що відіслала Папі Римському копію книги, яка лягла в основу фільму "Мрець іде". За роль у цій стрічці вона отримала "Оскар". А потім уточнила: "Попередньому (Папі). Не того нациста, який зараз", - підкреслила зірка.

Колега Сарандон Боб Балабан, який брав інтерв'ю у актриси, м'яко дорікнув її. Однак Сьюзен знову заявила, що Бенедикт XVI є нацистом.

Справа в тому, що понтифік зізнався у своєму членстві в молодіжній нацистської організації "Гітлерюгенд" в 1941 році. Папа підкреслив, що його змусили вступити туди. За його словами, членство в цій організації було "одним з найтемніших часів у моєму житті". Бенедикт XVI пояснив: "Здавалося, що материкова Європа залишиться під владою Гітлера, і ця влада загрожувала і християнству".

Між тим Католицька Ліга релігійних і цивільних прав уже заявила, що зауваження Сьюзен Сарандон є "образливим", а Антидіффамаційна ліга, яка протистоїть антисемітизму, вважає, що актриса повинна принести вибачення за свої слова.

Нагадаємо, Бенедикт XVI, у миру Йозеф Алоїз Ратцінгер, народився в Марктль-ам-Інн, Баварія, 16 квітня 1927 року в сім'ї комісара жандармерії. Коли йому виповнилося 14 років, став членом "Гітлерюгенду", що було після грудня 1939 обов'язковим для кожного хлопчика, який досяг цього віку. Потім став солдатом зенітного батальйону. У 1945-му він дезертирував, а в наступному році присвятив себе навчанню і християнству. У 2005 році став Папою Римським. Вільно говорить італійською, латинською, англійською та іспанською мовами, читає тексти старогрецькою та івритом.

Зараз ви читаєте новину «Сьюзен Сарандон назвала Папу Римського нацистом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути