неділя, 19 червня 2011 17:30

Сукню, що зробила Монро секс-символом епохи, продали за $ 4,6 мільйона

Сукню, що зробила Монро секс-символом епохи, продали за $ 4,6 мільйона

Знамениту сукню голлівудської актриси Мерилін Монро з комедії Біллі Уайдера "Сім років бажання" продано в суботу, 18 червня на торгах аукціонного дому Profile in History в Лос-Анджелесі за $ 4,6 млн.

Передпродажна оцінка цього топ-лоту торгів становила $ 1-2 млн.

Епізод, коли через потік повітря з решітки вентиляційної системи Нью-Йоркського метро спідниця білого плісированого костюму головної героїні злітає вгору, зробив Мерилін секс-символом своєї епохи.

Спочатку сцеye знімалb на Манхеттені на розі 52-ї вулиці і Лексінгтон-авеню, зібравши тисячі роззяв.

Незважаючи на безліч дублів, через шум натовпу сцена була забракована. Уайлдер змушений був перезняти її в павільйоні студії 20th Century Fox, і щоб домогтися задуманого ефекту із спідницею, йому довелося зробити ще 40 дублів.

Сукня Мерлін, яка майорить на вітру, займе місце в десятці найдорожчих суконь світу, хоча на відміну від інших нарядів, вона не прикрашена ніякими дорогоцінними каменями.

Близько 500 костюмів, в яких знімалися легендарні зірки Голлівуду Чарлі Чаплін, Грета Гарбо, Джуді Гарленд, Одрі Хепберн, Елізабет Тейлор, Грейс Келлі, виставлені в суботу на унікальний аукціон в Беверлі-Хіллз.

Організатори зазначають, що це найбільша в історії Голлівуду колекція костюмів.

Зараз ви читаєте новину «Сукню, що зробила Монро секс-символом епохи, продали за $ 4,6 мільйона». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути