вівторок, 11 вересня 2018 15:31

Сцени у 27-ми градусний мороз та 736 персонажів: завершились зйомки історичного серіалу "Кріпосна"
12

Зйомки серіалу "Кріпачка" тривали більше року
Фото: Прес-служба
Зйомки серіалу "Кріпачка" тривали більше року
Зйомки серіалу "Кріпачка" тривали більше року
Зйомки серіалу "Кріпачка" тривали більше року
Зйомки серіалу "Кріпачка" тривали більше року

Весною 2019 року на телеканалі СТБ відбудеться прем'єра масштабної костюмованої драми "Фортечна", виробництва Starlightfilms і Film.ua.

13 місяців, 246 змін, 2065 сцен - саме стільки за часом створювався масштабний серіал. Події в серіалі зачіпають всі пори року, тому знімали нон-стоп. Найхолодніша зйомка була при температурі -27, а найспекотніша +34.

Близько 100 актрис пробувалися на роль головної героїні кріпосної Катерини - її зіграла Катерина Ковальчук, яка має досвід роботи в США. 80 актрис пробувалися на роль актриси нежіночого театру Лариси - в результаті, роль отримала Наталка Денисенко. Всього в серіалі - 736 персонажів. З яких 170 ключових героїв і 20 головних. Через кастинг пройшли близько 1000 акторів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жорсткі корсети і безжальні гри: що готує для глядача український серіал "Кріпачка"

Серед акторів, які зіграли головні ролі: Станіслав Боклан, Ольга Сумська, Марк Дробот, Анна Сагайдачна, Олеся Жураковська, Юлія Ауг. Олексій Яровенко, Михайло Гаврилов, Максим Радугин, Наталка Денисенко, Наталія Васько і ін.

"Я вдячна продюсерам за такий подарунок долі, - розповідала Ольга Сумська під час зйомок. - Я мріяла про історичний формат. Адже це інші відчуття, інший стиль і побудова мови. Ти не можеш так легко імпровізувати, потрібно використовувати стиль 19 століття. Але це дає крила і стимулює акторів. А які сукні! Мереживо, тканину, брошки ручної роботи, крінолін, корсети. Тобі потрібно лавірувати, щоб увійти в кадр ".

У серіалі глядачі побачать безліч історичних українських місць: Києво-Печерська лавра, Шоколадний будиночок, особняк Уварових, садиба Чечеля в Самчиках, музей Пирогова у Вінниці, музей під відкритим небом в Переяслав-Хмельницькому, особняк Якова Полякова, замок Вишневецьких, Житомирська обласна філармонія, палацово-парковий комплекс "Качанівка" та інші. Майже всі вони будуть являти собою Чернігівську губернію 19 століття. Всього було задіяно 496 об'єктів по всій Україні.

Локації розкидані по всьому Києву і Україні, оскільки шоураннер проекту Тала Прістаецька не приховує, що дуже складно знімати події 19 століття в країні, де майже не збережені історичні місця. А ті, які є, в дуже занедбаному стані.

"Дуже складним виявилося створити наш світ"Кріпачки" з нуля. У моєму житті це наймасштабніші зйомки. Якщо порівнювати з" Грою Престолів ", де знімають битву, в якій одночасно горить 20 каскадерів, то ні, ми не такі масштабні, - сміється шоураннер Тала Прістаецька. - Але якщо говорити про наш ринок, то, безумовно, це один з наймасштабніших серіалів, оскільки він передбачає величезну кількість локацій і акторів, оскільки історія багатофігурна, багато каскадерських історій. В ньому є: пожежа, народне повстання, два бала, два весілля, живі вулиці міста Києва, величезний бордель, насичений життям і тд. Якщо говорити, наскільки це масштабний серіал, то, мабуть, з усього, що робилося за останній час - наймасштабніший ".

200 тонн води було вилито на одну героїню і одного коня під час першої нічної зміни. 1000 кг сухого льоду було використано для створення ефекту диму. Близько 200 відшитих нарядів і приблизно 100 взято в оренду в Чехії на кіностудії Баррандов. 10-12 метрів тканини йшло на виготовлення однієї сукні. Середня вага жіночого вбрання з криноліном і корсетом - 6 кг.

Знімальна група складає близько 100 чоловік. Над серіалом працювали два режисери та два оператора, які зняли з 24 серії.

Зараз ви читаєте новину «Сцени у 27-ми градусний мороз та 736 персонажів: завершились зйомки історичного серіалу "Кріпосна"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути