Ексклюзиви
середа, 18 травня 2022 17:17

Спецтема: Війна Росії проти України

Про волонтерів. Педан поділився про зйомки з ризиком для життя

Про волонтерів. Педан поділився про зйомки з ризиком для життя
Ведучий Олександр Педан розповів про волонтерів. Фото: надане пресслужбою "Нового каналу"

Телеведучий Олександр Педан відновив разом із командою соцпроєкт "Знай своїх".

Перший сезон був присвячений переселенцям, які у 2014 році переїхали з Криму та сходу України. Другий сезон – про благодійні організації та фонди.

"Третій сезон проєкту ми назвали "Знай своїх. Волонтери", бо він – про небайдужих українців, які допомагають під час війни. Ми їздили в Чернівці, Тернопіль, Львів, Чернігів, на Хмельниччину та в Київ. Буде шість випусків. Проєкт створений, щоб подякувати цим людям. Щоб показати іншим, як можна", - поділився ведучий "Нового каналу".

Перший випуск присвятили місту Чернігів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волонтери збирають дитячі малюнки на підтримку ЗСУ - 500 робіт перетворять в NFT

"Відео максимально передає атмосферу того, що зараз відбувається в Україні. Наразі її неможливо відчути на заході країни. Звісно, це добре. Але, зрештою, всі мають знати, як важко було і є містам в окупації. І наскільки там небезпечно. За день до нашого приїзду на трасі до вже визволенного Чернігова, якою ми їхали, підірвався на міні автомобіль. А наступного дня, на жаль, там загинув ще й тракторист. Також нам важливо було показати жахливі й важкі для сприйняття кадри зруйнованих будівель у Чернігівській області та в центрі Чернігова", - сказав Педан.

Героєм випуску став хлопець Роман. За професією він фотограф, але з початком війни став волонтером-водієм.

"У Романа була машина, тож він зрозумів, що може робити щось корисне. Спочатку випадково підвіз людину, а потім почав вивозити людей з різних небезпечних місць. Також возив іноземних журналістів у Бородянку, Бучу. Показував їм, що насправді відбувається в Україні. Це дуже важливо. А останнім часом він возить точково, за запитами, гуманітарну допомогу в міста, які були під окупацією", - розповів телеведучий.

Педан разом з командою пройшов повний шлях волонтера.

"Повезли гуманітарну допомогу в Чернігів. Спершу знайшли людей у Хмельницькому та Тернополі, які нам допомогли завантажити два повних багажники. Взяли лише те, що було справді необхідне сім'ям та людям похилого віку", - згадав він.

Педан зізнався, що День перемоги його п'ятирічний син Марік прирівнює до дня народження. Ведучий під час війни зустрічається з багатьма сім'ями переселенців. У більшості випадків - це матері з дітьми. Педан бере участь у спеціальних заходах-акціях для тимчасово переселених осіб. Він переконаний: аби зменшити стрес для дітей, їх потрібно чимось займати.

Зараз ви читаєте новину «Про волонтерів. Педан поділився про зйомки з ризиком для життя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути