пʼятниця, 04 січня 2019 16:40

"Пом'яті, але живі": українські зірки розповіли, як ремінь безпеки врятував їм життя
8

Мішель Андраде
Фото: прес-служба
Даша Астаф'єва
Володимир Дантес
Надя Дорофеєва
Тимур Мірошніченко

Напередодні новорічних свят Центр демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ) у рамках кампанії "За безпечні дороги" ініціював соціальний проект "Пом'яті, але живі", що закликає водіїв і пасажирів користуватись паском безпеки.

У проекті брали участь співачки Оля Полякова, Надя Дорофєєва, Даша Астаф'єва, TAYANNA і Michelle Andrade, телеведучі Володимир Дантес, Олександр Педан і Тимур Мірошниченко.

Під час фотосесії українські зірки позували у пом'ятих сукнях і сорочках, показуючи, що навіть у передсвятковій лихоманці краще пристeбнутися в автівці та пом'яти одяг, аніж ризикувати життям. Саме ця причина входить до ТОП-10, чому водії та пасажири не хочуть використовувати пасок безпеки.

"Високі штрафи за ігнорування паска безпеки – один із поширених у світі способів вплинути на свідомість водіїв. Такі штрафи в країнах Європи досить високі: у Данії – 200 євро, Нідерландах – 140 євро, Іспанії – 200 євро", – говорить Тарас Шевченко, директор Центру демократії та верховенства права.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Мій найкращий лікар" - Лобода показала нове фото із Ліндеманном

Учасники проекту "Пом'яті, але живі" розповіли особисті історії, як пасок безпеки врятував життя їм або їхнім близьким.

Автор: прес-служба
  Володимир Дантес
Володимир Дантес

"Я за кермом 15 років. Дуже довго вважала себе супергероєм, який буде жити вічно, і їздила, не пристебнувшись. Одного разу на перехресті в мою машину врізався автомобіль. Якби тоді я була непристебнута, то вдарилася б головою об вікно – втратила свідомість або отримала струс. Тож тепер користуюся ременем безпеки завжди і скрізь", - говорить співачка TAYANNA.

Автор: прес-служба
  TAYANNA
TAYANNA

"Я народилася в Болівії і жила там до 13 років, - розповідає співака Michelle Andrade. - У нас дітям мало не з народження розповідають про "Дорогу смерті", що з'єднує столицю Ла-Пас із містом Коройко. "Дорога смерті" в основному має одну смугу, без огороджень, частина її проходить над скелями висотою в кілька сотень метрів. Щороку тут гине близько 300 людей. Зазвичай, це водії, пасажири і прихильники екстремальної їзди на велосипедах, які в потрібний момент не змогли загальмувати на повороті та зірвалися в прірву. Ми з сім'єю часто їздили цим шляхом у джунглі. Тато щоразу розповідав страшні історії та акцентував на тому, як важливо бути уважним і обережним.

У цьому сенсі для мене приклад - моя тітка. Після невеликого дорожнього інциденту, який одного разу з нею трапився, в її автомобілі пристібають навіть собак".

Ігнорування пасків безпеки – актуальна для України проблема. Це підтверджує всеукраїнське дослідження, яке було проведене у жовтні 2018-го ГО Vision Zero та ЦЕДЕМ. За його результатами, середній показник користування пасками безпеки серед водіїв у містах України складає 23%.

Зараз ви читаєте новину «"Пом'яті, але живі": українські зірки розповіли, як ремінь безпеки врятував їм життя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути