Ексклюзиви
четвер, 30 травня 2024 10:38

Померла Анастасія Заворотнюк
3

Фото: Фото з соцмереж

Померла російська акторка, зірка серіалу "Моя прекрасна няня" Анастасія Заворотнюк.

На момент смерті жінці було 53 роки. Про це повідомила донька артистки - Анна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Помер народний артист України Богдан Козак

Відомо, що кілька років Заворотнюк боролася з раком головного мозку четвертої стадії.

Акторка стала популярною в Україні переважно через роль няні Віки у згаданому серіалі. Його транслювали активно ще до війни з Росією, коли у вітчизняному інфопросторі домінував контент РФ. Тоді, як і завжди, навʼязувався наратив про меншовартість українців.

Ситком неодноразово просував українофобські мотиви. Няня Вікторія Прутковська (Заворотнюк) - родом із Маріуполя, зображена неосвіченою і некультурною заробітчанкою в Москві, вульгарною та наївною, грубою, обмеженою та невихованою. Постійно принижувала Маріуполь. В одній з серій говорить: "Максим Вікторович, вашій доньці Маші потрібна вишиванка: чи то на свято приєднання України, чи то від'єднання".

Родичі героїні - з Одеси, Бердянська, Мелітополя, Бердичева - зображені висміяними.

На протиставлення няні Віці росіяни зображені як елітні, успішні та інтелігентні люди. У серіалі висміяний український акцент головної героїні. Окрім того, звучать жарти про те, що українці крадуть газ у Росії: в одній із серій продюсер Шаталін каже: "Віка, ви крадете речі в магазині, як Україна - російський газ".

Що акторка говорила про Україну

До 2014 року, тобто до того, як Росія анексувала Крим та розв'язала війну на Донбасі, Анастасія Заворотнюк приїжджала до України та працювала. Зокрема, 2013 року вона взяла участь у зніманнях проєкту "Як дві краплі".

Як ділився режисер Віктор Андрієнко, після закінчення шоу акторка ридала в нього на плечі. Її розчулило те, що українці дружні та допомагають одне одному, навіть якщо за сценарієм вони конкуренти. Артистка тоді говорила, що в Росії такої згуртованості немає.

Тим не менш, від 2017 року акторка перебувала у базі сайту "Миротворець". Вона незаконно перетнула кордон України та поїхала працювати до анексованого Криму, тим самим підтримавши окупацію півострова Росією. Хоча вже 2019 року акторка вітала Володимира Зеленського із перемогою на виборах та бажала йому стати чудовим президентом для України.

Щодо повномасштабної війни, то, звісно ж, Заворотнюк не могла висловити своєї позиції, адже перебувала в тяжкому стані. А от її донька Анна у фотоблогу зазначила, що хоче скорішого миру. Утім, російське вторгнення вона не коментувала.

У віці 68 років помер відомий український спортивний журналіст і коментатор Сергій Савелій. Останнім часом він боровся із захворюванням. Савелій понад 40 років працював на Суспільному мовленні, з них 37 - у спортивній редакції, висвітлював 10 Олімпійських ігор з місця подій, зокрема коментував першу в історії незалежної України церемонію відкриття Олімпіади - 1994 року в Ліллегаммері.

Зараз ви читаєте новину «Померла Анастасія Заворотнюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua
Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути