четвер, 09 червня 2016 12:57

Поль Манондіз приголомшив задушевним дуетом із Ніною Матвієнко
32

Фото: Козюпа Ірина

У Києві відбувся сольний концерт французького співака Поля Манондіза. АртПричал зібрав близьких друзів та поціновувачів творчості музиканта. Манондіз представив пісні з майбутнього альбому. Це перший великий концерт Поля в Україні. Він виступав у країнах Європи та в Канаді. Творчий шлях почав у Франції. Закінчив Королівську консерваторію у Бельгії.

"У Франції я був композитором і поетом, тому що там дуже багато митців. В Україні я 10 місяців працював із багатьма українськими музикантами. Весь мій новий альбом складається з пісень, написаних українськими авторами", - розповідає Поль.

На київському концерті, який також був і святкуванням 30-річчя музиканта, він заспівав пісні українською, англійською, російською та французькою мовами. Частина з них увійде до нового альбому, який побачить світ у вересні-жовтні цього року.

Поль розповів, що дуже складно співати українською. Зізнається, що його улюблений український співак - Святослав Вакарчук. Особливо подобається пісня "Обійми". До речі, кавер-версію хіта виконав на концерті.

Артист не приховує, що вболіває на Євро-2016 за українську збірну і навіть хоче мати два громадянства, французьке й українське.

"Я люблю подорожувати, але хочу залишитися тут. В Україні у мене той самий рівень життя, що й у Франції. Я мав концерти у Парижі. Різниця в тому, що у мене тут класне життя, мені подобається бути тут. Не відчуваю тиску вищого суспільства, як у Парижі, де весь світ хоче жити. Тут я, як в Парижі, але без тиску", - говорить Поль.

Кілька років тому Поль познайомився з українкою, яка згодом вийшла за нього заміж. Дружина дуже сумувала за батьківщиною і подружжя вирішило переїхати.

"Дружина навчає мене мови", - говорить музикант.

"Познайомились випадково. Я мріяла подорожувати. Поїхала у Париж чотири роки тому. Друг Поля, художник, на Монмартрі малював мій портрет і він нас згодом познайомив. Через три роки Поль побачив цей портрет і закохався у мене з першого погляду. Почав мені писати. Зрозуміли, що маємо багато спільного, наші душе споріднені. Я поїхала до нього у Париж і з цього часу ми почали спільний шлях. Я дівчина бойова, але там засумувала за Україною, за рідними. Мені не вистачало землі, церкви православної. Я запропонувала спробувати переїхати. Його вразила наша культура й традиції", - говорить дружина Поля Монандіза.

Музиканту було нескладно адаптуватися у новій країні і продовжити творчу кар'єру.

"Прислав перше відео з піснею, якої немає в жодних збірках. Там є слова: "Я дуже хочу, щоб на цю землю, яка в моєму серці, ти нарешті приземлилась", - говорить дружина, - У нього італійська кров, а італійці дуже схожі на українців. Він ріс на Сицилії, а там, як в Україні, всі - дружна родина за одним столом. Лише готують піцу, а не борщ".

Серед гостей на концерті були співак Василь Бондарчук, Влад Дарвін, травесті-діва Монро, Олена Грибенюк, Ніна Матвієнко, Юрій Фальоса, учасник "Голосу крани-6" Владислав Каращук та інші.

"Ми познайомилися з Полем на початку березня. Виступали під оркестр Lords of the Sound на одній сцені. Співали пісні французькою і після цього почали товаришувати. Французький хлопець - це вже запорука успіху, а те, що співає українські пісні гарно і талановито, то це факт", - говорить Василь Бондарчук.

Потужний вокал та надання рокового звучання вже відомим композиціям роблять виконання пісень Поля Манондіза по-справжньому оригінальним. Не залишила байдужими присутніх у залі легендарна українська пісня "Ніч яка місячна, зоряна, ясная". На цьому українські сюрпризи не закінчились.

"Мені показали запис, на якому Поль співає пісню "Квітка-душа". У нього є душа. Те, що він одружився з українкою, допомагає розуміти наш світ. Дружина, думаю, робитиме все , щоб він у нас прижився, і я буду робити. Зараз ми його запрошуємо на концерти, а потім ми до нього будемо проситися", - говорить Gazeta.ua Ніна Матвієнко.

На концерті Поль Манондіз та Ніна Матвієнко а капела заспівали легендарну пісню.

Сюрпризом для багатьох став дует з оперною співачкою Оленою Грибенюк. Відома пісня Come what may із мюзиклу Moulin Rouge подарувала глядачам незабутні емоції і ще раз довела музикальну неординарність француза.

Зараз ви читаєте новину «Поль Манондіз приголомшив задушевним дуетом із Ніною Матвієнко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути