пʼятниця, 23 листопада 2018 10:45

Сукні гідні Кардаш'ян: зірки оцінили унікальну колекцію українського дизайнера
31

Показ колекції Гайка Аванесяна
Фото: Прес-служба
Показ колекції Гайка Аванесяна
Показ колекції Гайка Аванесяна
Показ колекції Гайка Аванесяна
Показ колекції Гайка Аванесяна

У будинку Полякова відбувся показ колекції "Чотири сезони" українського кутюр'є вірменського походження Гайка Аванесяна (Hayk Avanesyan). Дизайнер, який завжди в своїх творіннях особливе місце приділяє ручній вишивці, на цей раз надихнувся різноманітними орнаментами, візерунками і деталями класичних вірменських килимів, а також архітектурними орнаментами.

Автор: Прес-служба
  Показ колекції Гайка Аванесяна
Показ колекції Гайка Аванесяна

Відкрила показ Міс Україна-Всесвіт Карина Жосан. Так само в дефіле взяла участь Алла Добкіна, яка вперше з'явилася на публіці після народження дитини. Серед гостей були помічені Микола Тищенко, Алла Барановська, MARUV, Анна Добриднєва, Alyosha, Тарас Тополя, Ольга Джарти, Тетяна Терехова, Діана Шварц, Катерина Осадча, Наталка Карпа, Поліна Ткач та інші.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зима близько: Андре Тан зняв головних інтернет-модників у рекламі своєї нової колекції

Привітати дизайнера з новою колекцією завітали його відомі друзі, серед яких був тренер ФК "Шахтар" Паулу Фонсека з дружиною Катериною. Для неї Hayk Avanesyan створив другу весільну сукню.

"Гайка знаю давно, ще з Донецька. Він мене завжди вражав своїм талантом і переконана: ми про нього ще почуємо на світовому рівні. Для мене він створив другу весільну сукню. Завдяки його вбранню цей день залишить ще більше приємних спогадів. Те, що він робить, -100% унікальна ручна робота", - говорить Gazeta.ua Катерина Остроушко.

Цілеспрямованість зі студентських років та тяжіння до витончених силуетів завважує і колишня однокурсниця Гайка.

"Ми завжди в університеті знали, що він матиме досягнення. Був цілеспрямованим і, якщо одногрупники шукали себе у різних напрямах ще тривалий час після закінчення навчання, Гайк знав, чого хоче, - каже однокурсниця дизайнера Дана Машталер, - його техніка з роками ускладнюється".

Автор: Прес-служба
  Показ колекції Гайка Аванесяна
Показ колекції Гайка Аванесяна

Про процес створення розкішних суконь, естетичне виховання та Кім Кардаш'ян Hayk Avanesyan розповів Gazeta.ua.

У кожного різне бачення килимів

Усі сукні розшиті вручну. Як довго створювали колекцію і в чому її концепція?

Задумав колекцію у травні. В минулій колекції мене надихали королеви та принцеси. В цій – орнаменти на традиційних вірменських килимах. Я просто брав візерунки, переносив на тканину і дещо вдосконалював. У кожного різне бачення килимів, мені хотілося показати їхню красу людям.

Наскільки довгим є процес створення однієї сукні для цієї колекції?

Над однією сукнею могли працювати до трьох місяців. Були вироби: лише сітка повністю розшита вручну, що вимагає колосальної майстерності та копіткої роботи.

Купив 15 кілограмів і зрозумів, що потрібно ще

Скільки бісеру пішло на колекцію?

Навіть не рахував. Купив 15 кілограмів і зрозумів, що потрібно ще. А ви тільки уявіть, скільки у 100-та грамах бісеринок.

Позаочі вас називають українським Еллі Саабом. Лестить таке порівняння?

Я б хотів, щоб мене виокремлювали з-поміж інших. Еллі Сааб - це великий майстер, тож мені приємно.

Ваша дипломна робота в університеті була про чоловічі костюми. Чому присвятили себе більше елегантним жіночим сукням?

Дипломна робота четвертого курсу була про чоловічі костюми. Але згодом я писав на тему "від кутюр" і після цього почав працювати в цьому напрямі. Ми і зараз шиємо чоловічі костюми. Мені подобається, коли на них петлі зроблені вручну, але все одно цікавий більше жіночий одяг, тому що в ньому більше можна розкриватися, це щось вище.

Ви створили одну з весільних суконь для дружини Паулу Фонсеки. Як знаходите підхід до своїх клієнток?

Катю знаю давно і, дивлячись на неї, я знав спочатку, як зробити її ще гарнішою. Взагалі, коли бачу клієнтку, розумію, яка сукня може її прикрасити ще більше.

Автор: Прес-служба
  Показ колекції Гайка Аванесяна
Показ колекції Гайка Аванесяна

Хто сприяв вашому естетичному вихованню у дитячі роки?

Мама мене віддала на малювання з 6-ти років. Читала мені з дитинства вірші. Ми слухали Баха, Бетховена, Шопена. Я був у таборі дитячому і вже міг відрізнити Моцарта з- поміж інших. Мама любить живопис, і це вона мені прищепила любов до мистецтва.

Українські дизайнери не приховують, що хотіли би бачити світових зірок у своїх творіннях. Кого б хотіли одягнути Ви, і чи була муза цієї колекції?

Музи не було, але я знаю, що Кім Кардаш'ян теж вірменка, мені б було цікаво одягнути її.

Андре Тан представив нову колекцію Осінь-Зима 18'19 для свого однойменного бренду Andre Tan. У столичному ресторані Boho дизайнер розповів про модні тренди нового сезону і про те, що в цьому сезоні в першу чергу модне все зручне.

"Цієї осені напевно всім хочеться одягнути на себе затишок, саме тому в своїй колекції ми зробили на цьому акцент, теплі в'язані светри, вільні пуховики, over size. Це те, в чому буде зручно і комфортно всім і всюди "- прокоментував Андре Тан.

Зараз ви читаєте новину «Сукні гідні Кардаш'ян: зірки оцінили унікальну колекцію українського дизайнера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути