понеділок, 04 лютого 2019 15:47

"Після участі в нацвідборі Євробачення одразу виходиш на high level" - Віра Кекелія
8

30 січня Віра Кекелія представила конкурсну пісню на Євробачення-2019
Фото: Олександр Фальчевський
Віра Кекелія з чоловіком Романом Дудою
Музикант Роман Дуда
30 січня Віра Кекелія представила конкурсну пісню на Євробачення-2019
30 січня Віра Кекелія представила конкурсну пісню на Євробачення-2019

Цього тижня, 9 лютого, відбудеться перший півфінал національного відбору на Євробачення-2019. Серед його учасників випускниця сьомого сезону "Голосу країни" Віра Кекелія. Минулого тижня співачка представила конкурсну композицію з назвою "WOW".

Про плани на Євробачення, участь у "Голосі" та дружбу серед конкурсантів Віра Кекелія розповіла кореспонденту Gazeta.ua:

Чому вирішили взяти участь у нацвідборі Євробачення?

Пішла, бо це моє життя. Це те сфера, про яку я мріяла, у якій завжди хотіла бути. Боялась бути просто фінансистом. Мені дали таку можливість, тому не хочу її змарнувати. Сцена Євробачення - це новий майданчик, де вітають молодих артистів-початківців. Ти можеш бути без продюсера, але брати участь. При цьому відразу виходиш на high level. Ще й виконуєш свою власну музику, пісню.

Автор: Instagram
  30 січня Віра Кекелія представила конкурсну пісню на Євробачення-2019
30 січня Віра Кекелія представила конкурсну пісню на Євробачення-2019

Чи бачили себе раніше на конкурсі?

Нещодавно про це задумалась і згадала, як приходила додому зі школи і починала виступати. Тоді ще не займалась музикою. Замотувалась у якусь штору і уявляла перед собою журі. Напевне, у цьому є якийсь мотив схвалення, бо нас так виховували. Принесеш трійку - погано, не приходь додому. Тільки п'ять.

Чи орієнтувались на якісь стандарти конкурсу?

Раніше може й були якісь стандарти. Зараз їх немає. Можливо, тепер якраз форматом є неформат. Це круто.

Пісня, з якою виступатиму, про мою особисту історію. Гадаю, знайдеться купа людей, які скажуть: "У мене так само було". Це пісня про віру в себе, яка є найбільшою силою, даною людині. Часто ми нею нехтуємо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зірка "Голосу країни" розповіла, як їй працюється з Зеленським

Які виступи з Євробачення вважаєте для себе еталоном?

Мені дуже подобається Лорін (шведська співачка мароккансько-берберського походження, яка представляла свою країну на Євробаченні-2012 і отримала перемогу. - Gazeta.ua). Це єдиний виступ, який запам'ятався. Настільки все було мінімалістичним і чесним. Видно було, що людина працює душею. Для неї не важлива зовнішня краса, а головне передати те, що всередині.

Ну АВВА поза конкуренцією. Як сказала одна моя знайома: "Якщо на Землю прилетять інопланетяни, то співатимуть саме АВВА".

Чи радились з іншими українськими артистами, які їздили на Євробачення у попередні роки?

Нічого не питала. Хочу робити свою справу з чистого аркушу, самій всі емоції пережити. Також не вслухалась у композиції інших цьогорічних учасників національного відбору. Я за те, щоб концентруватись на своєму.

Період змагань ви вже переживали у своїй кар'єрі. Як почувались після завершення своєї участі у "Голосі країни"?

Ми з чоловіком Романом так втомились під кінець проекту, що зітхнули з полегшенням, коли наша участь скінчилась. Коли я покидала "Голос", усвідомлювала, що виконала там свою місію до кінця. Ще один ефір був би зайвим для мене і глядача. Ми не були розчаровані. Це був грандіозний досвід.

Автор: Instagram
  30 січня Віра Кекелія представила конкурсну пісню на Євробачення-2019
30 січня Віра Кекелія представила конкурсну пісню на Євробачення-2019

Які поради дасте майбутнім учасникам пісенних конкурсів?

Під час участі в "Голосі" перед виходом на сцену максимально себе заспокоювала. Є величезне хвилювання через багато причин. Починаючи від того, що виглядаєш не так, як звик. Потрібно обов'язково себе заспокоювати, щоб не тремтіти. Інакше, голос не буде працювати. У жодному разі не варто намагатись сподобатись. Тому що це неправильна причина виступати на сцені.

Третій момент - сконцентруватись на сенсі і тексті пісні. Не стільки на чистості ноти, скільки на тому, про що саме співаєш. Я розбирала пісню до ком і крапок, щоб для себе вималювати історію, яку потрібно розповісти. Іще важливо здружитись зі всіма.

Роман Дуда:

Перед тим як йти на проект, потрібно усвідомлювати, навіщо ви це робите. За перемогою чи проявити себе. Якщо останнє, потрібно розуміти, що необхідно щось принести з собою. І що робити після проекту з цим.

Також потрібно відстоювати свої інтереси. Однак не бути грубим і не нахабніти. Інколи людина не може пояснити, що вона хоче від проекту. Інші ж люди тільки роблять ведмежу послугу, якщо намагаються шукати істину замість самого учасника і пропонувати своє бачення.

Автор: Олександр Фальчевський
  30 січня Віра Кекелія представила конкурсну пісню на Євробачення-2019
30 січня Віра Кекелія представила конкурсну пісню на Євробачення-2019

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фіналісти "Голосу країни" поділилися фото з весілля

На відборі також плануєте дружити з конкурентами?

Звісно. Якщо не будемо мати в собі любов до інших, то у нас ніколи нічого не вийде. Нові двері потрібно відкривати з добрими мотивами.

Віра Кекелія (сценічне ім'я Vera Kekelia) народилась у Харкові. Отримала економічну освіту у Харківському інженерно-будівельному інституті. Зі шкільних років почала займатись музикою і вокалом.

Кекелія стала суперфіналісткою вокального шоу телеканалу "1+1" "Голос країни-7". Була у команді Сергія Бабкіна. На проекті зустріла свого теперішнього чоловіка, музиканта Романа Дуду. Разом з ним супроводжувала вокалом виступи учасників проекту "Танці з зірками" у п'ятому сезоні.

Зараз Віра розвивається як сольна співачка, є учасницею гумористичного проекту "Жіночий Квартал" студії "Квартал 95".

30 січня Віра Кекелія представила конкурсну пісню на Євробачення-2019. Слова композиції написав чоловік співачки, музику вони створили разом.

"В основі цієї пісні лежить частково моя особиста історія, яка, я впевнена, близька кожному. У всіх рано чи пізно буває період розчарування - в собі, інших, світі навколо. Але якщо повірити в себе і свої сили, то все можна змінити. Моя пісня про те, що саме за вірою приходять зміни на краще, і кожен з нас в силах створити свій WOW-світ, в якому хочеться жити", - прокоментувала Кекелія.

Зараз ви читаєте новину «"Після участі в нацвідборі Євробачення одразу виходиш на high level" - Віра Кекелія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути