Ексклюзиви
понеділок, 11 березня 2024 15:00

Оскароносний Мстислав Чернов розказав про найстрашніші моменти зйомок "20 днів у Маріуполі"
6

Мстислав Чернов на премії "Оскар"
Фото: Getty Images
Мстислав Чернов
Мстислав Чернов
Мстислав Чернов
Мстислав Чернов

Український режисер Мстислав Чернов, який отримав першу в історії премію"Оскар" у номінації "Найкращий документальний повнометражний фільм", пригадав найстрашніші моменти зйомок "20 днів у Маріуполі".

В інтерв'ю виданню DW відеограф зазначив, що плакав коли знімав, монтував і переглядав картину в кінотеатрі.

"Смерті дітей. Це найстрашніше. В цей час я думав про своїх доньок. І ще одне, мабуть, найстрашніше, це відчуття, що ми не можемо нічого змінити. Скільки б ми не знімали, скільки б ми не показували це світу, все одно це продовжувалось. Це було страшне відчуття, що ми нічого не можемо зробити. І я думаю, що у багатьох, кого ми бачимо в фільмі, теж є таке відчуття: в лікарів, які не змогли врятувати дітей, у військових, які не змогли втримати цю навалу", - поділився Чернов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Піджак з прихованим сенсом: у мережі "розібрали" образ українського режисера, який отримав "Оскар"

Додав, що команда змогла показати у фільмі тільки один відсоток від того, що відбувалося. У той час вони пережили блокаду міста, там не було зв'язку, тож лише деколи вдавалося передавати найважливіші кадри.

"Було знято набагато більше, а відбувалося ще більше. І, на жаль, ми ніколи не зможемо до кінця зрозуміти масштабів цих руйнувань", - сказав режисер.

Документальний фільм "20 днів у Маріуполі" розповідає, як Маріуполь переживав перші тижні російського вторгнення - обстріли, загибель мирного населення. Кінокартина містить кадри російських бомбардувань пологового будинку. У стрічці задокументована смерть багатьох людей, дітей в оточеному росіянами місті. Весь світ дізнався, що відбувалося в Маріуполі навесні 2022 року. Тоді, коли російські сили руйнували це місто день за днем.

Раніше "20 днів у Маріуполі" отримав престижну британську кінонагороду. Кінострічка отримала премію BAFTA, як кращий документальний фільм.

Зараз ви читаєте новину «Оскароносний Мстислав Чернов розказав про найстрашніші моменти зйомок "20 днів у Маріуполі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути