понеділок, 09 грудня 2013 12:48

Нікаса Сафронова лякали перед приїздом до Києва

Автор: фото: svitske.1plus1.ua
 

Нещодавно у Києві відкрилась виставка відомого російського художника Нікаса Сафронова. Про те, як його лякали перед приїздом до української столиці він розповів у інтерв'ю Катерині Осадчій на телеканалі1+1.

"Мене лякали, я отримав велику кількість смс звідси, дзвонили, писали: небезпечно, страшно, не треба, але я не обговорював цю тему, я сів і приїхав, не такий біс страшний, як його малюють. Так, відбуваються події, але мирні. Я чесно кажучи вважаю, що народ має кожний право виступити і сказати свою думку про те чи інше", - говорить російський художник.

Нікас Сафронов ще відомий тим, що написав багато портретів президентів, серед них і Володимир Путін та Віктор Янукович. Загалом кількість лідерів різних держав сягає 26-ти.

"У мене клієнтів так багато, хочу сказати про Кучму, який зі мною товаришує. Я приїжджав, коли він був Президентом, потім я приїжджав до нього на дачу і писав його у домашній обстановці без краватки", - пригадує художник.

Нікас Сафронов запевняє, що у політиків професійне ставлення до його  майстерності.

"Люди замовляють, я їх пишу, заробляю гроші. Я пишу особистостей, ніхто не цікавиться, хто шукає мільйон, але всім цікаві, хто його знайшов. Їх обрали, вони відбулись, мені цікаво, як будь-якому художнику, чому? Як ця людина сформувалась, який погляд, які очі, який характер", – говорить Нікас Сафронов.

Митець пригадав, як один замовник по-особливому віддячив йому за роботу.

Є королі і президенти, яким не продаєш, але вони самі знають і зважують свої можливості, король Брунея подарував Феррарі за 480 тисяч доларів", - розповідає художник.

Зараз ви читаєте новину «Нікаса Сафронова лякали перед приїздом до Києва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути