середа, 07 квітня 2021 08:38

Мінкульт пояснив, чому Лорак та Кіркорова не позбавили звання "народних"
5

Виконавці 42-річна Ані Лорак та 55-річний Пилип Кіркоров живуть і працюють у Росії, але при цьому досі не позбавлені звання народних артистів України.

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко пояснив, що ці звання артисти отримали в зв'язку з участю в "Євробаченні". Він зазначив, що російські зірки не зможуть приїздити до України лише в тому випадку, якщо порушили закон, наприклад, виступали в Криму. Україна також не може заборонити виконавцям працювати в РФ.

"Якщо артист десь щось висловив, але не порушив закони, це його приватний погляд, який я не підтримую, засуджую, але ми теж вільна країна. Ми не можемо за кожне висловлювання вводити заборони чи навпаки давати ордени. Якщо ми вже говоримо про позбавлення звання Кіркорова, то варто ставити питання і про позбавлення звання Лорак. Я достатньо скептично ставлюсь до цього пострадянського феномену статусу "заслужених" і "народних". У європейських країнах є почесні відзнаки президента та держави за внесок у розвиток культури. На жаль, у нас бажаючих стати "заслуженими" і "народними" не менше. Але це теж питання до публічної дискусії, готовності спільноти робити якийсь наступний крок. Ми не можемо заборонити, з іншого боку, Лорак, Світлані Лободі або ще комусь, кому подобається Москва, з огляду на все це, виступати в Москві. Це їхня справа. І вже громадськість, публічна позиція може говорити про те, чи сприйматимуть вони таке ставлення людей до того, що вони там виступають, чи ні", – сказав Ткаченко.

Фото: instagram.com/anilorak

Міністр додав, що серед українських артистів наразі зникає тренд співпраці з росіянами, адже з'являється можливість співпраці з західними партнерами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Довбодятли, я навчу вас любити країну" - Потап записав 5-хвилинне відео про співпрацю з кремлівським шоу-бізом

Співачка 41-річна Ольга Полякова організувала серію прямих ефірів із зірками шоу-бізнесу. Один із останніх провела зі співаком 55-річним Пилипом Кіркоровим. Кіркоров розповів, що мав секс одночасно з 3 і навіть 5 партнерами. Згадав свою улюбленицю і протеже співачку Ані Лорак. Поскаржився, що в Росії не вистачає "свіжого вітру" і похвалив учасника "Голосу" Данила Салема та українського шоумена Дмитра Монатіка.

Зараз ви читаєте новину «Мінкульт пояснив, чому Лорак та Кіркорова не позбавили звання "народних"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути