пʼятниця, 06 червня 2008 09:27

Микола Караченцов заговорив після операції в Інституті мозку

Микола Караченцов заговорив після операції в Інституті мозку
До Миколи Караченцова, який в даний час проходить курс реабілітації після важкої автомобільної аварії, почала повертатися мова.

У клініці петербурзького Інституту мозку людини РАН Караченцову зробили складну операцію. На лікування артист приїхав разом з дружиною Людмилою Поргіною. Живе подружжя в спеціальній двомісній палаті.

Як розповів КП один з лікарів Інституту мозку, спочатку протягом тижня Караченцову проводили обстеження, після чого вирішено було почати операцію.

"Ми вводили в мозок Миколі Петровичу сильнодіючі ліки - через сонну артерію. Це дуже небезпечно, оскільки у ліків могли виявитися побічні дії. Але Караченцов і його дружина погодилися піти на ризик", - уточнив лікар.

Перші результати операції будуть відомі лише за два тижні після проведеної маніпуляції. Проте, як стало відомо, Микола Петрович вже почав говорити. Він виразно вимовляє окремі слова, одним з перших було ім"я дружини - Люда.

На червневі свята подружжя поїде до Москви, а через декілька днів знову повернеться до Петербургу на ще одну процедуру.

Лікарі спробують впливати на мозок пацієнта слабким електричним струмом - або під"єднавши електроди до голови зовні, або безпосередньо до уражених ділянок мозку. Це допоможе відновити нейронні зв"язки між різними ділянками кори головного мозку.

За матеріалами: Фактnews.

Зараз ви читаєте новину «Микола Караченцов заговорив після операції в Інституті мозку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути