Ексклюзиви
четвер, 01 грудня 2011 09:42

Меріл Стріп за роль Маргарет Тетчер стала кращою актрисою року

Меріл Стріп за роль Маргарет Тетчер стала кращою актрисою року

Голлівудська зірка Меріл Стріп удостоїлася премії нью-йоркських кінокритиків як краща актриса року за виконання ролі прем'єр-міністра Великої Британії Маргарет Тетчер у фільмі "Залізна леді".

Володіння цією нагородою, яка є однією з найпрестижніших у світі кінематографа Сполучених Штатів, автоматично робить Меріл Стріп однією з найбільш ймовірних претенденток на завоювання премії американської кіноакадемії "Оскар".

Сама 86-річна Маргарет Тетчер відмовилася від перегляду "Залізної леді".

Як кажуть друзі екс-прем'єра, Маргарет Тетчер вважає, що Меріл Стріп "не змогла втілити на екрані реальний образ, і засмучена тим, що її видатна кар'єра стала свого роду розвагою".

62-річна Меріл Стріп вже двічі удостоювалася "Оскара": в 1979 році за роль Джоани Крамер у фільмі "Крамер проти Крамера" і в 1982 - за роль Софі Завістовскі в стрічці "Вибір Софі".

У загальній складності артистка 16 разів номінувалася на премію американської коноакадеміі, що є абсолютним рекордом за всю історію Голлівуду.

Крім того, Меріл Стріп сім разів вигравала голлівудську премію "Золотий глобус", і одного разу - нагороду Британської академії кінематографічних і телевізійних мистецтв (БАФТА).

Премії ж нью-йоркських кінокритиків вона удостоюється вже в шостий раз в своїй кар'єрі.

Зараз ви читаєте новину «Меріл Стріп за роль Маргарет Тетчер стала кращою актрисою року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути