вівторок, 28 лютого 2012 16:49

Майкл Дуглас закликав американців доносити на фінансистів

Майкл Дуглас закликав американців доносити на фінансистів

Актор Майкл Дуглас в ролику, опублікованому на сайті ФБР, закликав американців повідомляти цьому відомству про фінансові злочини.

Дуглас, який зіграв роль шахрая у фільмі "Волл-стріт", підкреслив, що економіка США все більше залежить від чесності на фінансових ринках.

"Фільм був вигадкою, але проблема реальна", - підкреслив він.

Публікація цього звернення пов'язана із зростанням уваги, яку відомство приділяє даному виду злочинів. Як повідомляє Associated Press з посиланням на заяву ФБР, були спеціально найняті 250 бухгалтерів, які зайняті пошуком порушень у фінансовій звітності різних компаній. Також у ФБР створено центр фінансової розвідки.

За результатами розслідувань, які відомство провело в 2011 році, суди зобов'язали фінансових шахраїв виплатити в якості компенсації в цілому 12 мільярдів доларів. Звіт за минулий фінансовий рік розміщений на сайті ФБР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Майкл Дуглас в інтерв'ю розповів про перемогу над раком

Найбільшу суму (8,8 мільярда доларів) суди зобов'язали виплатити за шахрайство з цінними паперами та опціонами на поставку товарів. За цими статтями було винесено 394 звинувачувальних вироків.

У справах, які були порушені проти підозрюваних у фінансових злочинах, за минулий рік були винесені в цілому більше трьох тисяч обвинувальних вироків.

Зараз ви читаєте новину «Майкл Дуглас закликав американців доносити на фінансистів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути