




Цей Новий рік особливий, святкувати його теж потрібно по-особливому. Їжа повинна бути не тільки корисною, але і виглядати естетично. Співачка Лілу розповіла кореспонденту Gazeta.ua, на її новорічному столі точно не буде чебуреків і пахлави. Вона прихильниця вишуканих страв.
"Своє новорічне меню ретельно продумую. Від їжі дуже часто залежить настрій гостей. Новорічний стіл без шампанського не мислимий. Це атрибут свята. Але без м'ясних страв не обійтись" — говорить Лілу. - Головне - не переїдати. Новий рік - ще один привід навчитися тримати себе в руках. Їсти стільки, скільки потребує організм, а не стільки, скільки хочуть з'їсти наші очі.
Співачка пропонує на святковий стіл:
Закуску: Салат з грушею, авокадо і сиром
Гарячу страву: Качині ніжки під журавлинним соусом
Десерт: Кекс з чорносливом та шоколадною помадкою
Салат корн, лоло-россо, айсберг та руколу порвати руками. Грушу і авокадо почистити від шкірки і нарізати невеликими шматочками. Сир дор-блю порізати кубиками. Зверху посипати волоськими горіхами. Для соусу: оливкову олію змішати із соком лимона, гірчицею, сіллю та перцем. Ним заправити салат.
Для качиних ніжок змішати по одній чайній ложці меленого коріандру, імбиру, мускатного горіха. Приправити ніжки спеціями, сіллю і перцем. На дві години залишити в холодильнику для маринування. Викласти качині ніжки шкірочкою вгору у форму, змащену маслом. Запікати до м'якості ніжки 45-60 хвилин при 180 градусів. За цей час двічі перевернути. Готові викласти в глибоку тарілку і прикрити фольгою. Соус готувати на основі соку від запікання ніжок. До нього додати цукор і мед. Карамелізувати, поки не розчиниться цукор. Додати жменю журавлини. Варити доти, поки рідина зменшиться удвічі. Приправити сіллю і перцем, вершковим маслом. Подавати качині ніжки, поливши теплим соусом. Гарнірувати зеленим салатом та запеченою грушею.
Для кексу: у глибоку посудину налити по 120 мл молока і води. Додати 100 грам м'якого масла, всипати більше половини склянки коричневого цукру, 200 грамів горіхів і 300 грамів різних сухофруктів — світлих і темних родзинок, сушеною вишнею, чорносливом, курагою, апельсином. Проварити суміш на маленькому вогні 4-5 хвилин. Остудити до теплого стану. До збитих двох яєць додати по пів-чайної ложки кориці, імбиру, мускатного горіху. Перемішати усе з 250 грамами борошна, щіпкою солі і пакетиком розпушувача. Тісто виходить густе і важке. Викласти тісто у форму, змащену маслом. Пекти годину при 180 градусах. Теплий кекс покрити шоколадною помадкою.
Коментарі