Ексклюзиви
четвер, 08 червня 2017 18:45

"ІСПАНІЯ" продовжує справу Кузьми - музикант гурту
20

Концерт гурту "ІСПАНІЯ" у Києві
Фото: Ірина Козюпа
Концерт гурту "ІСПАНІЯ" у Києві
Концерт гурту "ІСПАНІЯ" у Києві
Концерт гурту "ІСПАНІЯ" у Києві
Концерт гурту "ІСПАНІЯ" у Києві

Наприкінці 2016 року в українській музиці заявив про себе гурт "ІСПАНІЯ". Увагу до себе одразу привернув зірковий склад учасників: гітарист "Скрябіна" Олексій Зволинський, фіналіст "Голосу Країни", один з вокалістів у "теплому" турі "Скрябіна" Аніс Еттаєб, барабанщик "ТНМК" Віктор Корженко і басист "Green Grey" Сергій Іофік.

Колектив діє глобально, меньш, ніж за рік після заснування знімає перших кліп на власну версію пісні "Ленінград", презентує дебютний альбом та планує тур містами України.

Вчора "ІСПАНІЯ" презентувала пісні з нового альбому у Києві. Gazeta.ua дізналась, що об'єднує музикантів найвідоміших українських гуртів, та чому "ІСПАНІЯ" не довірить свій репертуар стороннім авторам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новий гурт музикантів "Скрябіна" презентує у Києві перший альбом

"ІСПАНІЯ" має у своєму складі одних з найпрофесійніших музикантів української рок-сцени. Як збирали колектив?

Автор: Ірина Козюпа
  Концерт гурту "ІСПАНІЯ" у Києві
Концерт гурту "ІСПАНІЯ" у Києві

Олексій Зволинський - У липні минулого року ми вирішили створити гурт. Ідея виникла у кінці "теплого" туру "Скрябіна". Поговорив з Анісом, зійшлись характерами, придумали щось веселе. З барабанщиком "ТНМК" знайомий давно і знав, що він не відмовить. Я навіть не питав інших барабанщиків. Віктор погодився і це був старт. Іофік, басист з "Green Grey" раніше у "Скрябіні" був звукорежисером та світлотехніком. Він непересічна особистість.

Аніс Еттаєб - Мені запропонував Олексій після туру і я погодився одразу. "ІСПАНІЯ" - це гурт товарищів, у нас більше дружба, ніж робота. Переконаний, "ІСПАНІЯ" за кілька років буде мега крутий гурт в Україні.

Автор: Ірина Козюпа
  Концерт гурту "ІСПАНІЯ" у Києві
Концерт гурту "ІСПАНІЯ" у Києві

Сергій Іофік - "ІСПАНІЯ" - це ментальне продовження того напрямку, який обрав Кузьма. Олексій Зволинській був один з пишучих гітаристів у "Скрябіні". Мені було цікаво. Це ніша, яка не заповнена в українській музиці. Нам не потрібно було звикати один до одного, адже клімат у колективі важливий. Тому що ти проводиш години у дорозі з людьми, працюєш на сцені. "ІСПАНІЯ" талановитий, перспективний проект. Мені хочеться розділити успіх з цим людьми. Я граю у "Green Grey", думаю ми будемо знаходити консенсуси. Мені навіть снилося, що ми саме з Олексієм Зволинським граємо на великих сценах. Напевно,тому що нам музично по дорозі

Автор: Ірина Козюпа
  Концерт гурту "ІСПАНІЯ" у Києві
Концерт гурту "ІСПАНІЯ" у Києві

Віктор Корженко - Така музика має звучати на фестивалях. Формат і підбір виконавців спонукає до гучного виступу. Унікальність гурту очевидна, коли на сцені грають професійні музиканти, які цим займаються багато років.

Дебютний трек "ІСПАНІЇ", українська версія пісні "Фіаско" російського гурту "Ленінград", а саме - "Етимологія українського матюка", вийшла досить провокативною. Через це її навіть на радіо не взяли.

Олексій Зволинський - Там прозвучало слово "срака", а воно не є літературним, але і нецензурним його не назвеш. Екс-солістка "Ленінград" Аліса Вокс переспівала деякі пісні "Скрябіна" і ми нею зацікавились. Послухали останні пісні Сергія Шнурова з Алісою Вокс і натрапили на пісню "Фіаско". Там він нецензурні слова замінив медичними термінами. Ми вирішили перекласти пісню українською.

Гурт назвали на честь однієї з пісень раннього "Скрябіна", "Іспанія". Там теж лексика не дуже нормативна. Цю тенденцію збережете і своїх піснях?

Олексій Зволинський - У своїй творчості ми будемо за допомогою нормативної лексики розповідати про власні почуття.

В інтерв'ю наголошуєте, що авторство пісень колективне. Як все ж таки відбувається творчий процес?

Олексій Зволинський - Сідаємо за стіл, придумуємо тему, накидуємо рими, нічого складного немає. Чомусь всі думають, що якийсь "Маяковський" сидить і пише нам пісні, а ми обираємо. Це не так.

Автор: Ірина Козюпа
  Концерт гурту "ІСПАНІЯ" у Києві
Концерт гурту "ІСПАНІЯ" у Києві

Готові співпрацювати з авторами поза гуртом?

Олексій Зволинський - Інші автори не здатні писати для "ІСПАНІЇ". Послухайте інші пісні, вони, як під копірку. Можливо, секрет в тому, що люди писали до цього російською, а тепер українською. Діапазон тем у них обмежений: кілька пісень про стосунки між хлопцем і дівчиною та про війну.

Новий трек "Ламберсексуал", який з'явився у Мережі нещодавно, вийшов доволі іронічним.

Олексій Зволинський - Ми будемо співати про ставлення до речей, які зустрічаємо на життєвому шляху. В даному випадку ми написали пісню про моду.

Аніс Еттаєб - Я маю багато друзів айтішників, вони всі мають бороду і ми для них створили пісню. Вони так старано доглядають за бородою, дівчатам подобається. Це мій перший експеримент з репом. Я довго вагався, але Олексій вмовив.

Олексій Зволинський - У нас є і балади. Наприклад пісня "Нас не стало". Вона розповідає про пару, яка вирішила провести останню ніч, але домовилась, що на ранок їхнього союзу не буде.

У всіх учасників "ІСПАНІЇ" є великий досвід роботи у відомих музичних колективах. Чи легше було створювати новий гурт, враховуючи ті знання, які маєте сьогодні?

Олексій Зволинський - Це інший шлях. У нас є "Скрябін", "Cover Jam", Аніс, авжеж існує певний макет, тому нам простіше, ніж юним виконавцям. Але і років нам більше, тому і складніше. Був би я батьком сина, який започаткував гурт, то порадив би йому щось, але і тут би це не спрацювало, тому що йому самому варто було б пройти той шлях, який маємо ми.

Почала "ІСПАНІЯ" масштабно: кліп, альбом. Що далі?

Олексій Зволинський - Ми буемо інформувати людей про нашу творчість, просувати гурт і здіймати галас навколо колективу, щоб гурт міг розвиватися.

Аніс Еттаєб - У соцмережі позитивно відгукуються про нашу творчість, але люди бояться ходити на концерт, тому що не знають достатньо гурт. Думаю, за кілька концертів аудиторія збільшиться, ми плануємо невеличкий тур по Україні, щоб показати себе. Хочемо бути ближче до людей і дати можливість дізнатись про гурт "ІСПАНІЯ", як колектив, що існує вже наче 20-ть років. Це має бути гурт-легенда, як "Брати Гадюкіни", "Океан Ельзи" і "Скрябін". Щоб приїжджали іноземці і крім цих гуртів знали "ІСПАНІЮ". Ми будемо співати чесно про життя: алкоголь, наркотики, секс, кохання, зраду.

"ІСПАНІЯ" - це лише позитив, хочу аби гурт змінив деякі моменти у ментальності в Україні. Ми з Олексієм різні. Я з Тунісу, а він з України. Я приніс у гурт щось туніське. Багато хто, каже, що я дуже відкритий та проєвропейський, тож, сподіваюсь, це теж зіграє свою роль у нашій творчості.

Автор: Ірина Козюпа
  Концерт гурту "ІСПАНІЯ" у Києві
Концерт гурту "ІСПАНІЯ" у Києві

Олексій Зволинський - Аніс - вогонь, навіть, якщо замерзне Україна, то він розтопить лід.

Зараз ви читаєте новину «"ІСПАНІЯ" продовжує справу Кузьми - музикант гурту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути