пʼятниця, 14 жовтня 2022 04:00

Спецтема: Війна Росії проти України

Хто із зірок переклав російськомовні хіти на українську

Деякі вітчизняні артисти після 24 лютого вирішили перейти на українську і почали писати треки рідною мовою. А дехто навіть вирішив адаптувати хіти під державну.

Автор: колаж Gazeta.ua
  Деякі вітчизняні артисти після 24 лютого вирішили перейти на українську і почали писати треки рідною мовою
Деякі вітчизняні артисти після 24 лютого вирішили перейти на українську і почали писати треки рідною мовою

Зокрема, гурт Quest Pistols під час одного з концертів почали виконувати культовий сингл "Ты так красива" українською. Музиканти наважилися на такий крок одними з перших представників українського шоубізнесу. Глядачі оцінили виступ гучними оплесками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Суцільні виправдання" – зірка "Сватів" розкритикувала земляків, які не хочуть перейти на українську

Співачка Надя Дорофєєва в лютому випустила пісню "Разноцветная". А після повномасштабного російського вторгнення в Україну зірка вирішила співати рідною мовою. Згодом випустила перший у сольній творчості україномовний альбом "Сенси". Також вона переклала хіт: тепер Дорофєєва має в репертуарі і "Разноцветная", і "Різнокольорова".

Виконавиця Оля Полякова також вирішила українізувати свою творчість. Тому переклала одну з найвідоміших своїх пісень "Королева ночі". Однак зірка нарвалася на шквал критики. Її захейтили за те, що в її пісні є слова "Ти тепер свободний, більше ти не модний". Полякова одразу почала виправдатися: мовляв, в українській мові є такі слова, тож це не помилка, та й суржик теж може бути в піснях.

Виконавець Melovin сподівається, що після перемоги України у війні російська мова не повернеться в творчий простір. Запевнив, що бачить, як український шоубізнес об'єднався. Він розповів, як ставиться до тих українців, хто не хоче переходити у спілкуванні на державну.

Зараз ви читаєте новину «Хто із зірок переклав російськомовні хіти на українську». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути