середа, 12 серпня 2009 16:01

Хайді Клум зав"язала з бізнесом

Хайді Клум зав"язала з бізнесом

Багато знаменитостей відкривають власну справу: створюють колекції одягу, випускають парфум, купують радіостанції. Але не завжди вони виявляються розумними і удачливими бізнесменами.

Німецька супермодель Хайді Клум спільно з компанією Mouawad USA Inc. створила власну ювелірну колекцію. Миловидні та самі по собі цікаві прикраси, розроблені моделлю, розкуповувалися зі швидкістю звуку.

Але це зовсім не подобалося компанії Van Cleef & Arpels, яка заявила, що модель запозичила ідейний задум їхньої власної вінтажної колекції Van Cleef & Arpels Alhambra. У грудні 2007 року компанія подала на модель до суду, вимагаючи заборонити продаж колекції та відшкодувати матеріальний збиток.

Вперше суд відхилив позов зі збереженням за позивачем права подати на апеляцію. Проте ця тимчасова перемога не порадувала, а, навпроти, налякала Хайді, і зірка подіуму визнала свою поразку.

Як офіційно заявила Клум, вона вирішила припинити заняття ювелірним бізнесом з деяких причин, основними з яких стали судовий позов і недосвідченість самої моделі та її помічників у веденні бізнесу.

"Я більше не займаюся ювелірними прикрасами, які раніше мені приносили величезне задоволення, - розповіла топ-модель. - На жаль, у мене був партнер, який не дуже розумів в питаннях ведення бізнесу. П"ять років я старанно працювала. Але ми зупинилися, оскільки у нас була тяжба з компанією Van Cleef & Arpels - вони претендували на конюшину, не дивлячись на те, що наш дизайн ні в чому не співпадав з їхнім дизайном. Не знаю точно, скільки я створила різних прикрас за п"ять років, можливо, близько 800, але вони хотіли, щоб саме конюшина була їхнім власним лейтмотивом", повідомляє Kleo.ru.

Зараз ви читаєте новину «Хайді Клум зав"язала з бізнесом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути