понеділок, 30 вересня 2019 16:58

Гурт KAZKA звинуватили у плагіаті корейського треку

Гурт KAZKA звинуватили у плагіаті корейського треку
Гурт KAZKA звинувачують у плагіаті. Фото: sud.ua

Український гурт KAZKA звинуватили в плагіаті.

У композиції "Пісня сміливих дівчат" та у треку PIRI корейського гурту Dreamcatcher знайшли аналогічний семпл (відрізок аудіо-інформації, вирізаний або записаний із будь-якого наявного джерела).

Продюсер українського гурту Юрій Нікітін відмовився давати будь-які коментарі з цього приводу.

За словами представника лейблу Mamamusic Андрія Уренєва, гурт використав семпл із royalty-free бібліотеки.

"Тільки зовсім нетямуща в музиці людина може назвати використання семплів плагіатом. Sounds of KSHMR - одна з royalty-free бібліотек. Один раз її купуєш і як хочеш використовуєш семпли з них. Будь-яка людина, артист чи музикант у світі може купити їх і використовувати", - прокоментував скандал Уренєв.

Представник Mamamusic говорить, що в підписі до пісні KAZKA на YouTube є ремарка: "Мелодію із SOUNDS OF KSHMR виконує Дмитро Мазуряк".

Семпл, який можна почути в обох треках, належить діджею KSHMR і група з самого початку не приховувала, що використовує його в своєму треку.

"KSHMR - діджей із індійським корінням, сам придумує ці мелодії, а музиканти з різних кінців світу їх грають на автентичних інструментах. У пісні KAZKA цей семпл переграв Діма, щоб цій world-music-мелодії додати наше звучання", - пояснив менеджер гурту.

Народний артист України Олександр Пономарьов звинуватив американського співака Артура Черезо в крадіжці. Про плагіат український виконавець повідомив у соцмережах.

Зараз ви читаєте новину «Гурт KAZKA звинуватили у плагіаті корейського треку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути