середа, 28 березня 2012 21:10

Головній зірці "ТойХтоПройшов..." в армії не вистачало дівчат

Головній зірці "ТойХтоПройшов..." в армії не вистачало дівчат
Дмитро Лінартович: "Стосунки з Богом у мене почалися в армії". Фото: starlife.com.ua

33-річний актор Дмитро Лінартович, який зіграв головну роль у стрічці Михайла Іллєнка "ТойХтоПройшовКрізьВогонь", розповідає, що його прадід Василь Заболотний був християнином-штундою.

"У його родині всі були віруючими-ортодоксами. Прадід був аскетом, хоча у священики не пішов. Вони жили общиною. Збиралися в хаті по 15-20 чоловік, вивчали Біблію. Святкували потай релігійні свята", - каже Лінартович.

Сам актор прийшов до Бога не завдяки родичам. Сталося це в армії.

"Стосунки з Богом у мене почалися в армії. Там був час про все подумати півтора роки. І я прийшов до цього. Не потребую посередника між мною і Всевишнім, тому що це річ індивідуальна. Думаю, що багато людей ходять до церкви через стадне почуття. Для галочки. В основному на Бога виходиш сам на сам. Я більше дякую Йому, ніж прошу", - зізнається актор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Михайло Іллєнко зніме фільм про індіанця з України

Дмитро розповідає, що не намагався уникнути служби, тому що хотів понюхати пороху і побути в режимі.

"Я служив у прикордонних військах на Івано-Франківщині. А там не було часу на дурощі. Зазвичай у наші війська приходиш і займаєшся не службою, а копанням в городі і будуванням будинків офіцерському складові. Ми ж вивчали топографію, стройову, тактичну і вогневу підготовку. Я набув як чоловік для себе корисних речей. Вмію тримати зброю в руках. Дідовщина в армії була, але в легкій формі. Служив досить спокійно і розмірено. А для цього так треба просто: тобі сказали — почисть автомат — я брав і чистив. Мовчки. Коли я вже став нарешті дідом, нікого не ганяв. Отримав нарешті час малювати і листуватися з рідними. Один викладач казав: "Не переймайся, демобілізація станеться в тебе, як схід сонця". Я йому подякував. В армії складно - опиняєшся ніби за колючим дротом, муштра, дівчат немає. Але якщо мене в якісь обмеження ставлять, то це теж мені йде на користь. Авторитетів і ворогів в армії не мав", - пригадав актор.

Зараз ви читаєте новину «Головній зірці "ТойХтоПройшов..." в армії не вистачало дівчат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути