середа, 18 квітня 2012 10:42

Філіпа Кіркорова через дочку можуть відлучити від церкви

Філіпа Кіркорова через дочку можуть відлучити від церкви
Співак порушив церковні правила Фото: ИТАР-ТАСС

Популярного виконавця і новоспеченого батька Філіпа Кіркорова можуть відлучити від церкви через те, що він порушив церковні правила.

Філіп Кіркоров потрапив у черговий скандал. На цей раз він серйозно розгнівав церкву. Професор Московської духовної академії протодиякон Андрій Кураєв звинуватив артиста і священика, який хрестив його дочка Аллу-Вікторію, в серйозному порушенні церковних правил.

"Основи соціальної концепції Російської православної церкви кваліфікує сурогатне материнство як поведінку, котра не прийнятна для християнина, тому що вона руйнує поняття сім'ї як таємниці двох людей і завдає згодом болі фізичній матері дитини. А те, що в Кіркорова дитина народжена в результаті сурогатного материнства, ніколи не приховувалося", - зазначив священнослужитель.

Нагадаємо, хрещення доньки Філіпа Кіркорова Алли-Вікторії відбулося у Вербну неділю, 8 квітня, у московському храмі Іллі Пророка в Обиденскому провулку його настоятелем ігуменом Тимофієм (Подобєдовим). На торжестві були присутні велика кількість зірок шоу-бізнесу, а Кіркоров після церемонії піднявся на амвон і виголосив промову. Крім того, храм закрили для парафіян.

ФОТОРЕПОРТАЖ: Дочка Кіркорова під час хрестин ні разу не заплакала

Все це викликало резонанс не тільки в пресі, а й в Інтернеті - з'явилося багато записів в блогах про те, що Кіркоров поводився неприпустимо і влаштував з таїнства вечірку. "Я думаю, що настоятель міг би знайти ввічливі, добрі слова для того, щоб трошки опустити Філіпа Кіркорова і не дозволити йому перетворити місце сповіщення церковного вчення в дошку побутових оголошень. Тобто можна було запропонувати йому спуститися з амвона для того, щоб сказати добрі слова прибулим гостям", - заявив Кураєв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Філіп Кіркоров задумався про братика для своєї дочки

Отець Андрій настільки був обурений, що не міг не підняти цю тему і в своєму блозі. Він підкреслив, що "таких батьків треба не вітати, а накладати покуту і відлучати від Церкви на кілька років".

Між тим на гнівні промови Андрія Кураєва миттю відгукнулися захисники групи Pussy Riot. Вони не пропустили нагоди дорікнути церкві в "подвійних стандартах" і дивуються: чому учасницям панк-групи за виступ на амвоні іншого храму загрожує сім років в'язниці, а поп-зірці все зійшло з рук. Сам Філіп Кіркоров поки ніяк не прокоментував цю ситуацію.

Зараз ви читаєте новину «Філіпа Кіркорова через дочку можуть відлучити від церкви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути